The Breakfast Club : Η Molly Ringwald δηλώνει πως η ταινία "δεν έχει γεράσει καλά"

The Breakfast Club
Photo by imdb.com

Η διάσημη νεανική star των 80s μίλησε για την ταινία που την έκανε ευρύτερα γνωστή

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στους βρετανικούς The Times, η ηθοποιός Molly Ringwald μίλησε για το ρόλο της στο ιστορικό The Breakfast Club, μία από τις πιο χαρακτηριστικές νεανικές ταινίες της δεκαετίας του 80. Η ταινία αναφερόταν στο Σάββατο που πέρασαν πέντε μαθητές στο σχόλειο τους, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν η Ringwald ως πριγκίπισσα, ο Judd Nelson ως επαναστατικός νέος, η Ally Sheedy ως απροσάρμοστη, ο Emilio Estevez ως αθλητής και ο Anthony Michael Hall ως ο έξυπνος της παρέας. Εκτός από την ιστορική της σημασία, η ταινία εκτόξευσε και τη φήμη των Simple Minds καθώς το Dont you forget about me των τελευταίων συνδυάστηκε άψογα με την τελευταία σκηνή. Θυμηθείτε εδώ το trailer της ταινίας :

Η Ringwald λοιπόν εμφανίστηκε σκεπτική όσον αφορά τον αντίκτυπο της ταινίας στη σημερινή εποχή. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής : "Υπάρχουν πολλά που αγαπώ πραγματικά στην ταινία, αλλά υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν "γεράσει" καλά. Ένα από αυτά είναι ο χαρακτήρας του Judd Nelson, John Bender, ο οποίος ουσιαστικά παρενοχλεί σεξουαλικά τον χαρακτήρα μου. Χαίρομαι που μπορούμε σήμερα να το δούμε και να πούμε ότι τα πράγματα είναι πραγματικά διαφορετικά τώρα.

Το "The Breakfast Club" ήταν άλλη μία ταινία του John Hughes, ο οποίος ειδικευόταν σε αντίστοιχες ταινίες κατά τα 80s, ενώ υπήρξε και συγγραφέας ιστοριών για το περιοδικό National Lampoon. Η Ringwald δήλωσε στους The Times πως ενώ συνειδητοποιεί ότι οι ταινίες του Hughes είναι κάπως ανεπίκαιρες σήμερα, εντούτοις ήταν διασκεδαστικές κατά τη δημιουργία τους, καθώς ο σκηνοθέτης απλά άφηνε την κάμερα να κυλήσει και οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζανε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Molly Ringwald μιλάει με κριτική στάση για το Breakfast Club. Το 2018 με άρθρο της στο New Yorker έθιξε τα κακώς κείμενα της ταινίας στην εποχή του #metoo, ενώ είπε πως ενώ ανησυχούσε για το αν θα βρει την ταινία προβληματική η μικρή της κόρη, τελικά ήταν η ίδια της που την χαρακτήρισε ως τέτοια.

Θυμηθείτε εδώ το Dont You Forget About Me των Simple Minds :