"The Greatest Night in Pop", συγκλονιστικό. Ακόμα και μουσικόφιλος να μην είσαι, είναι ντοκιμαντέρ... must see!

Photo @ Netflix 2024

Συγκλονιστικό. Ακόμα και μουσικόφιλος να μην είσαι, ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώθηκαν τόσοι τεράστιοι Αμερικανοί καλλιτέχνες, 47 συνολικά, κάνει το ντοκιμαντέρ αυτό… must see. 

Με άγνωστα ως σήμερα γεγονότα και ακυκλοφόρητα πλάνα από την 28η Ιανουαρίου του 1985, όταν ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους για τα παιδιά της Αιθιοπίας. Το “We are the world” των USA for Africa, γραμμένο από τον Michael Jackson με τον Lionel Richie, σε παραγωγή του Quincy Jones, έγινε το πρώτο πολυπλατινένιο τραγούδι στην Αμερική.

Αρκετές οι ατάκες και τα συμβάντα των πρωταγωνιστών, καθώς και όσα δήλωσαν ο ένας για τον άλλον. Θα σταθώ σ’ αυτά που τους είπε ο Bob Geldof πριν την ηχογράφηση (οι περισσότεροι από αυτούς πάμπλουτοι), που μόλις είχε γυρίσει από την Αιθιοπία: «Λοιπόν, ίσως, για να σας βάλω στο κλίμα του τραγουδιού που θα πείτε, που ελπίζω να σώσει εκατομμύρια ζωές, νομίζω ότι είναι καλό να θυμόμαστε ότι η τιμή της ζωής φέτος είναι ένα κομμάτι πλαστικό πλάτους 17,5 εκατοστά με μια τρύπα στη μέση. Δεν ξέρω αν εμείς έχουμε αντίληψη τι εστί απόλυτη ένδεια. Η ένδεια είναι να μην έχεις νερό. Σε κάποιους κατακλυσμούς έχει 15 σακούλες αλεύρι για 27.500 άτομα. Βλέπετε μηνιγγίτιδα, ελονοσία και τύφο να αιωρούνται παντού στον αέρα. Βλέπετε πτώματα ξαπλωμένα δίπλα δίπλα. Γι’ αυτό τον λόγο βρισκόμαστε εδώ. Υποθέτω γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ. Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν, αλλά ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσετε όσα πραγματικά νοιώθετε είναι με αυτό το τραγούδι. Σας ευχαριστώ όλους. Ελπίζω να πετύχει».

Video Url