Guardians of the galaxy vol 3 “Creep” η σκηνή που ανοίγει την ταινία

Διασκευή στο τραγούδι των Rdiohead

Video Url

 

Video Url

 

Τον Νοέμβριο του 2014, ο Τζέιμς Γκαν είπε πως είχε κάποιες αρχικές ιδέες για μια τρίτη ταινία και ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης τον Απρίλιο του 2017. Τον Ιούλιο του 2018, μετά την επανεμφάνιση αμφιλεγόμενων αναρτήσεών του στο Twitter, η Disney τον απέλυσε, αλλά τον Οκτώβριο ακύρωσε την απόφασή της και τον επανάφερε ως σκηνοθέτη.

Η επιστροφή του δημοσιοποιήθηκε επίσημα τον Μάρτιο του 2019, με την παραγωγή να συνεχίζεται αφότου ο Γκαν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην ταινία The Suicide Squad (2021) και στον πρωότο κύκλο της spin-off σειράς Peacemaker (2022). Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021 στα Trilith Studios στην Ατλάντα της Τζόρτζια και διήρκεσαν μέχρι τις αρχές Μαΐου 2022.

Η ταινία Φύλακες του Γαλαξία 3 έκανε την πρεμιέρα της στη Disneyland στο Παρίσι στις 22 Απριλίου 2023, ενώ στις 5 Μαΐου 2023 κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μέρος της πέμπτης φάσης του MCU.

Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, οι οποίοι θεώρησαν πως η ταινία είχε ένα ικανοποιητικό τέλος για την τριλογία. Οι εισπράξεις της ξεπέρασαν τα $845 εκατομμύρια παγκοσμίως, γινόμενη η τέταρτη ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για το 2023.