Σας άρεσε το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου;

To Poor Things έχει ήδη κερδίσει την διεθνή αναγνώριση όπως άλλωστε σχεδόν όλες οι ταινίες του, υποψηφιότητες, βραβεία, εμπορική αποδοχή είναι τα συστατικά που συνοδεύουν τις ταινίες του στις οποίες οι πρωταγωνιστές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο το να έχουν σημαντικές υποψηφιότητες και βραβεία σε όλους τους γνωστούς θεσμούς.

Η ταινία είναι μέσα στο ανανεωτικό ύφος του σύγχρονου κινηματογράφου που αυξάνει συνέχεια τους φίλους του σε παγκόσμιο επίπεδο. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πώς αυτός ο νεαρός τότε σκηνοθέτης στον οποίο εγώ, ο Γεράσιμος Μαριάτος που τον εντόπισε και ο Γιάννης Πετρίδης, δώσαμε την πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία να γίνει γνωστός με το βίντεοκλιπ της Παραμυθένιας και του Στην πίσω τσέπη του μπλου τζιν της Κατερίνας Κυρμιζή κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο και να υποκλίνονται μπροστά του ηθοποιοί όπως η Emma Stone.

Video Url

 

Το Poor Things ίσως δεν θα αρέσει σε όσους Έλληνες το δουν, όμως ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αξία του σκηνοθέτη και θα χαρίσει σίγουρα υποψηφιότητες και ενδεχομένως και βραβεία για τα φετινά όσκαρ.

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε έναν Έλληνα σε τόσο υψηλό επίπεδο, ο τελευταίος που το πέτυχε, εκτός ίσως από αθλητές ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Προτείνουμε να δείτε την ταινία για να έχετε μία άποψη για τον σύγχρονο Ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο  κινηματογράφο.

Video Url