Milky Way Αυτή είναι η κουλτούρα των νέων;

Συμφωνώ με τα όσα είπε ο Γιάννης Πετρίδης για το ελληνικό σίριαλ στο ραδιόφωνο. Πραγματικά νόμιζα ότι βλέπω αμερικανικό σίριαλ. Πάντως είναι πολύ καλός και ο σκηνοθέτης και η παραγωγή της σειράς.
Η ένσταση μου σε αυτά που είπε ο Γιάννης είναι η εξής: πολύ φοβάμαι ότι όλα όσα δείχνει η σειρά είναι ρεαλιστικά, συμβαίνουν δηλαδή πραγματικά!!!!! Στην εποχή μας,, ακόμα και σε ένα ελληνικό χωριό όλα τα παιδιά έχουν κινητό, λάπτοπ, υπολογιστή και ίντερνετ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ακριβώς την ίδια ενημέρωση και τα ίδια πρότυπα με τα παιδιά στα μεγάλα αστικά κέντρα στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική!!!!! Ριάλιτι σόου, Καρντάσιανς, ραπ μουσική (σεξισμός, γκάνγκστερς κτλ.), μουσικές πλατφόρμες, Netflix κτλ. Αυτή είναι η κουλτούρα των νέων, δυστυχώς. Μιλάω κυρίως για το "mainstream" κοινό! Οι μόδες έρχονται πλέον μέσω ίντερνετ αμέσως, κατευθείαν στην χώρα μας!!!

Πραγματικά δεν μου φάνηκε μη ρεαλιστικό το σίριαλ. Έχει τύχει τα τελευταία χρόνια να έχω γνωρίσει αρκετά κορίτσια από την επαρχία, από χωριά, 18-22 χρονών, και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μιλάνε και συμπεριφέρονται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Το ήθος τους και η κουλτούρα τους είναι αυτό που βλέπουμε στην σειρά, ίσως με μια υπερβολή. Σίγουρα ο σκηνοθέτης έχει βάλει μια γερή δόση Αμερικανιάς, αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα!!!

 

Video Url

Η ουσία και το μη ρεαλιστικό είναι αλλού. Βλέπουμε όχι μια αλλά δύο μαύρες να πρωταγωνιστούν!!!!! Δύο μαύρες σε Ελληνικό χωριό!!!!!Αυτό ακριβώς που είπατε πρόσφατα για το Χόλιγουντ, αναφορικά με μια ταινία που εκτυλίσσεται στην δεκαετία του 40, συμβαίνει ταυτόχρονα και εδώ στην χώρα μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι έχουν επιβάλλει την παρουσία ενός μαύρου και ενός ομοφυλόφιλου/τρανς ατόμου σε όλες σχεδόν τις ελληνικές σειρές καθώς και σε όλα τα ριάλιτι και τις εκπομπές!!! Δεν προσέξατε τους δύο μαύρους και τα γκέι/τρανς άτομα στο πιο δημοφιλές μουσικό ριάλιτι;;;;;;  Το fame story είναι αυτό, στο σταρ και μάλιστα βάλανε και στην κριτική επιτροπή έναν μαύρο!!!Συμβαίνει εδώ και χρόνια αυτό συγκεκριμένα με τους ομοφυλόφιλους/τρανς, το βλέπουμε κάθε χρόνο στα διάφορα ριάλιτι, ακόμα και στο μάστερ σεφ.....!!!

 

Βασ. Καραμ.