Αποσύρεται ο Μάικλ Κέιν από την υποκριτική και αυτή την φορά το εννοεί

Wikimedia Commons / Manfred Werner, Tsui

Ο Sir Michael Caine ανακοίνωσε ότι έχει αποσυρθεί επίσημα από την υποκριτική και ότι η τελευταία του ταινία, «The Great Escaper», θα είναι όντως η τελευταία του… και, αυτή τη φορά, το εννοεί. «Συνεχίζω να λέω ότι θα αποσυρθώ», είπε ο 90χρονος βρετανός ηθοποιός. «Λοιπόν, τώρα αποσύρομαι κανονικά».

Η ανακοίνωση έρχεται μέσω μιας νέας συνέντευξης στο BBC Radio 4, η οποία προβλήθηκε μόλις μια εβδομάδα μετά το ντεμπούτο του ίδιου στο «The Great Escaper». Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κέιν ως Μπέρναρντ Τζόρνταν, ένας πραγματικός βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που «δραπέτευσε» από το γηροκομείο του το 2014 για να παρευρεθεί στην 70η επέτειο της D-Day στη Γαλλία.

Αφού βγήκε στους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Οκτωβρίου, η ερμηνεία του Κέιν έχει λάβει πολύ καλές κριτικές… κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, επηρέασε την απόφασή του να σταματήσει οριστικά την καριέρα του.

«Οι μόνοι ρόλοι που μπορεί να πάρω τώρα είναι για άντρες των 90 ετών. Το πολύ 85», αστειεύτηκε, προτού εξηγήσει: «Η τελευταία ταινία που έπαιξα πήρε απίστευτες κριτικές… Σκέφτηκα λοιπόν, ότι μπορεί κάλλιστα να φύγω με όλα αυτά. Τι θα μπορούσα να κάνω για να τα πάω ακόμη καλύτερα;».

Συνεχίζοντας, ο Κέιν τόνισε ότι οι προοπτικές του για ενδιαφέροντες ρόλους μειώνονται. «Δεν υπάρχον κορυφαίοι άντρες ηθοποιοί στα 90 τους. Τώρα έχετε νέα, όμορφα αγόρια και κορίτσια».

Τέτοια σχόλια από τον Κέιν δεν προκάλεσαν έκπληξη, δεδομένου ότι το 2021, είχε δηλώσει ξανά ότι αποσύρεται από την υποκριτική, λέγοντας: «Δεν κυκλοφορούν και πολλά σενάρια με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που είναι 88 ετών». Ωστόσο, ήταν ακριβώς αυτό - ένα συναρπαστικό σενάριο για έναν ηλικιωμένο άνδρα - που τον τράβηξε στον τελευταίο του ρόλο του στο «The Great Escaper».

«Είχα αποσυρθεί όταν μου έστειλαν το σενάριο – το είχα απορρίψει τρεις φορές», αποκάλυψε. «Αλλά συνέχισα να το ερωτεύομαι κάθε φορά που το διάβαζα και έτσι το έκανα». Σύμφωνα με τον Κέιν, ταυτίσθηκε με τις εμπειρίες του χαρακτήρα του ως βετεράνος. «Ο χαρακτήρας του Μπέρνι είναι ένας παλιός στρατιώτης από το Λονδίνο, όπως και εγώ», εξήγησε. «Πολέμησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εγώ πολέμησα στον Πόλεμο της Κορέας, οπότε είναι εντελώς διαφορετική νοοτροπία, αλλά στην πράξη το ίδιο».

Η καριέρα του Κέιν ξεκίνησε το 1950 και έκτοτε, έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 160 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων κάθε ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν από το 2005 έως το Τένετ.

 

Video Url