«Blue Beetle» (Κριτική)

Blue Beetle
5,5/10

 

Άλλη μία περιπέτεια της DC έρχεται να διεκδικήσει το κοινό της. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο λατίνος Xolo Mariduena (Cobra Kai) ως υπερήρωας Jaime - Blue Beetle – Reyes. Το σχεδόν all latin cast σκηνοθετεί ο Πουερτορικανός Angel Manuel Soto σε σενάριο του Μεξικανού Gareth Dunnet-Alcocer. Η υπόθεση αφορά σε ένα νεαρό δικηγόρο, που εγκαταλείπει το διδακτορικό του, λόγω οικογενειακών, οικονομικών προβλημάτων, οπότε ως – ως χειρωνάκτης – πλέον χώνεται στην κόντρα ανηψιάς Jenny Kord (η Bruna Marquezine) και πλούσιας θείας Victoria Kord (η Susan Sarandon). Σε αυτό το πλαίσιο καταλήγει ξενιστής του μίας σύγχρονης τεχνολογίας, του Σκαραβαίου. Η μεταμόρφωσή του σε υπερήρωα θυμίζει αυτή του Spider-Man και το χαρακτηριστικό του χιούμορ φέρνει στον Deadpool.

 

 

Πλην του Mariduena (2001) στο ρόλο της «κακιάς» εμφανίζεται η Susan Sarandon (μισητή βασίλισσα και στο Enchanted, 2007), στο ρόλο του αντίπαλου δέους ονόματι Carapax παρουσιάζεται ο Μεξικανός Raoul Max Trujillo (επιβλητικός διώκτης και στο Apocalypto, 2006), και στο ρόλο του θείου ο επίσης Μεξικανός George Lopez. Ενώ η πρώτη ώρα της ταινίας κυλά ευχάριστα και με ενδιαφέρον, στη συνέχεια η εξέλιξη είναι προβλεπόμενη, η ροή βαρετή και οι μάχες χιλιοειδωμένες.

 

 

Trivia: - Ο Blue Beetle εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κόμικς Mystery Men το 1939 ως Dan Garrett, ένας αρχαιολόγος που εντοπίζει ένα μαγικό σκαραβαίο στην Αίγυπτο. Αργότερα ο Blue Beetle μεταμορφώθηκε σε ένα νέο χαρακτήρα, τον ευφυή εφευρέτη Ted Kord, δημιούργημα του Steve Ditko (συνδημιουργού του Spider-Man και δημιουργού του Doctor Strange), που εμφανίστηκε στα κόμικς Captain Atom #83 (1966). Καθώς περνούσε ο καιρός, ο Blue Beetle μεταμορφώθηκε ξανά, αυτή τη φορά στον ήρωα Jaime Reyes (2006). Ο Ted Kord μάλλον θα πρωταγωνιστεί στο 2 ο μέρος της τριλογίας.

 

- Ακούγονται τραγούδια ερμηνευμένα από τους Calle 13, Los Tucanes de Tijuana, Los Panchos, Thalia, Alvaro Diaz-Cazzu & Caleb Calloway, Alberto Cortez, RaiNao, Vicente Fernandez, Los Saicos, Sonideros Milenarios, Chalino Sanchez, Selena, Soda Stereo, Air Supply, Killer Diller, και Eydie Gorme.

 

 

Το φιλμ κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου 2023 από την Tanweer.

 

 

Trailer:

Video Url