«Φόνισσα»: Κυκλοφόρησε το main trailer της πολυαναμενόμενης ελληνικής παραγωγής

Κυκλοφόρησαν από την Tanweer τα main trailer και poster της πολυαναμενόμενης ταινίας «Φόνισσα» που είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. 

 

Η σύνοψη της Φόνισσας λέει τα εξής:

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω.

Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού.  Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει η Εύα Νάθενα, ενώ το σενάριο έχει επιμεληθεί η Κατερίνα Μπέη. Στην Φόνισσα πρωταγωνιστούν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Η Φόνισσα γυρίστηκε στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες τοποθεσίες, όπως τη Μάνη, την Κρήτη και τη Σκιάθο, την πατρίδα του Παπαδιαμάντη.

Πρόκειται για συμπαραγωγή της Tanweer με την View Master Films και την Cosmote TV.

Η Φόνισσα θα παίξει στους κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου

Δείτε το trailer της ταινίας:

Video Url