«The Beanie Bubble»
6/10
Η Gore (1977) συνεργάζεται στη σκηνοθεσία με τον - επίσης άβγαλτο στη μυθοπλασία - Damian Kulash (1975) σε παραγωγή Ron Howard. Η Kristin Gore τυγχάνει κόρη του πρώην αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Al Gore και ο μουσικός Kulash είναι ο δεύτερος σύζυγός της. Η ίδια συνυπογράφει το σενάριο μετά του νεαρού συγγραφέα Zac Bissonnette, ο οποίος έγραψε το The Great Beanie Baby Bubble: Mass Delusion and the Dark Side of Cute (2015).
Ένας άλλος Ζακ, ο Zach Galifianakis - για πρώτη φορά με clean-cut look και για αυτό αγνώριστος - πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ty Warner (1944), του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Ty Inc., μέσω της οποίας κατασκευάστηκαν και διανεμήθηκαν τα λούτρινα Beanie Babies, με τη συνδρομή πωλήσεων στο διαδίκτυο. Στο πλάι του εμφανίζονται οι Elizabeth Banks (The Hunger Games), Sarah Snook (Succession) και Geraldine Wiswanathan (Blockers), υποδυόμενες στην πραγματικότητα τις Patricia Roche (στο σενάριο Robbie), Faith McGowan (στο σενάριο Sheila) και Lina Trivedi (στο σενάριο Maya).
Ο - με ρίζες από την Κρήτη λόγω του πατρός του - Γαλιφιανάκης προσφέρει μία καλή και σοβαρή ερμηνεία, όπως και οι γυναίκες συνάδελφοί του. Δυστυχώς το καστ προδίδεται από τη μπερδεμένη ιστορία και την αδιάφορη σκηνοθεσία του πρώτου μισάωρου. Στη συνέχεια η ταινία παίρνει τα πάνω της και παρακολουθείς με κάποιο ενδιαφέρον την άνοδο και την πτώση του εμπορικού φαινομένου Beanie Baby της δεκαετίας του 1990. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι στην Ευρώπη γνωρίζουν τα της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς το δίκτυο πωλήσεων αφορούσε στις Η.Π.Α. και αργότερα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. To Tetris που προβλήθηκε στην ίδια πλατφόρμα είναι σαφώς ανώτερο (7,5/10) και το Air του Prime Video ισάξιο (6/10). Κρίμα που οι δημιουργοί χάνονται στο σενάριο, αφού όταν επικεντρώνονται στο ανθρώπινο των χαρακτήρων, εμβαθύνοντας στην ψυχολογία τους, το φιλμ απογειώνεται.
Trivia: στους τίτλους τέλους ακούγεται τραγούδι των OK Go, μέλος των οποίων τυγχάνει ο Kulash.
Το έργο παίζεται στο Apple TV+.
Trailer: