«A Complete Unknown»: Ο Timothée Chalamet θα τραγουδάει ο ίδιος στην νέα βιογραφική ταινία για τον Bob Dylan

Wikimedia Commons / Somewhere In Toronto

Η ταινία δεν θα επικεντρωθεί σε ολόκληρη τη ζωή και την καριέρα του Dylan, αλλά θα αφηγηθεί την ιστορία μιας «πολύ συγκεκριμένης περιόδου».

Ο Bob Dylan συνέβαλε προσωπικά στο σενάριο της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη James Mangold, που βασίζεται στον θρυλικό folk τραγουδιστή.

Μιλώντας στο podcast «Happy Sad Confused», ο Mangold μίλησε για την επερχόμενη ταινία του Bob Dylan, η οποία θα έχει τον τίτλο «A Complete Unknown». Όταν ρωτήθηκε αν ο Bob Dylan συμμετείχε καθόλου στην ταινία, ο Mangold αποκάλυψε ότι ο μουσικός είχε «επέμβει προσωπικά» στο σενάριο και ότι ο Dylan και ο Mangold είχαν περάσει αρκετές μέρες μαζί συζητώντας το έργο.

Το «A Complete Unknown», στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο Timothée Chalamet ως Dylan, πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα τον Αύγουστο, όπως αποκάλυψε ο Mangold τον Απρίλιο. Ο Mangold επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Chalamet θα τραγουδάει ο ίδιος στην ταινία.

Μιλώντας στο «Happy Sad Confused», ο Mangold αποκάλυψε επίσης ότι δεν θα είναι μια «τυπική βιογραφική ταινία», καθώς δεν θα αφηγείται ολόκληρη τη ζωή και την καριέρα του Dylan. Αντίθετα, θα επικεντρωθεί σε «μια πολύ συγκεκριμένη στιγμή» στη δεκαετία του 1960.

«Είναι ένα είδος στιγμιότυπου, στις αρχές της δεκαετίας του '60 και αυτό το 17χρονο παιδί με 16 δολάρια στην τσέπη του πηγαίνει με ωτοστόπ στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον Woody Guthrie [τραγουδιστής και συνθέτης, από τα μεγαλύτερα ονόματα της folk] που είναι στο νοσοκομείο και πεθαίνει από κάποια ασθένεια στα νεύρα», εξήγησε ο Mangold.

«Και τραγουδάει στον Woody ένα τραγούδι που έγραψε για εκείνον και γίνεται φίλος με τον Pete Seeger [επίσης σημαντικός μουσικός της folk], ο οποίος είναι σαν γιος του Woody. Και ο Pete του κανονίζει συναυλίες σε τοπικά κλαμπ και εκεί συναντά τη Joan Baez [τραγουδίστρια της folk και ακτιβίστρια ] και όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι μέρος αυτού του κόσμου. Και αυτός ο περιπλανώμενος νέος που έρχεται από τη Μινεσότα με ένα φρέσκο όνομα και μια φρέσκια ματιά στη ζωή, γίνεται αστέρι, υπογράφει στη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο μέσα σε ένα χρόνο και τρία χρόνια αργότερα έχει ρεκόρ πωλήσεων ανταγωνιζόμενος τους Beatles».

Το project ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2020, προτού καθυστερήσει επ' αόριστον αργότερα το ίδιο έτος, χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας. Η πιο πρόσφατη δουλειά του Mangold είναι το «Indiana Jones and the Dial of Destiny», που προβάλλεται τώρα στους κινηματογράφους. 

Δείτε στο παρακάτω κλιπ, τον James Mangold να μιλάει για το «A Complete Unknown».

 

Video Url