Ο Guillermo del Toro δεν φοβάται την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά φοβάται τη «φυσική βλακεία»

Wikimedia Commons / Gage Skidmore

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο Χόλιγουντ είναι ένα καυτό θέμα, είτε πρόκειται για την Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων και την τρέχουσα απεργία τους, που απαιτεί την απαγόρευση της χρήσης ΑΙ, είτε για την πρόσφατη κριτική προς την Marvel για τη χρήση ΑΙ στη δημιουργία των εναρκτήριων τίτλων για το Secret Invasion.

 

Video Url

 

Ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro απέρριψε πρόσφατα τους φόβους για την εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης κατά την διάρκεια μιας συνεδρίασης στο Πόρτλαντ το Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι θα έπρεπε αντ 'αυτού να μας απασχολεί περισσότερο η «φυσική βλακεία».

Συζητώντας  με την επιμελήτρια Amy Dotson του Μουσείο Τέχνης του Πόρτλαντ στο Όρεγκον, ο σκηνοθέτης του «Pan’s Labyrinth» και του «Hellboy» μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σύμφωνα με το IndieWire, εναπόθεσε τις ελπίδες του στην «επόμενη γενιά» αφού παραδέχτηκε ότι «είμαστε μια φρικτή ανθρώπινη φυλή».

«Παραμένω ενθουσιώδης αλλά δύσπιστος», είπε ο del Toro. «Κάνουμε σπουδαία πράγματα και πολλοί άνθρωποι είναι υπέροχοι». Συνέχισε λέγοντας ότι βρίσκει έμπνευση σε «άτομα που είναι ατρόμητα και όχι σε εκείνους που εστιάζουν στο πώς ο κόσμος είναι φρικτός και φοβούνται την τεχνητή νοημοσύνη».

Είναι αλήθεια ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά όπως επισημαίνει ο del Toro, δεν υπάρχει υποκατάστατο της ανθρώπινης δημιουργικότητας. «Δεν φοβάμαι την τεχνητή νοημοσύνη, φοβάμαι τη φυσική βλακεία. Οποιαδήποτε νοημοσύνη σε αυτόν τον κόσμο είναι τεχνητή. Όταν κοιτάζω τους ανθρώπους που εισέρχονται στον κόσμο της τέχνης, παρά τις όλες δυσκολίες και όλα τα πράγματα που τη βαραίνουν, αγαπούν την τέχνη και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει ελπίδες».