Ο Martin Scorsese ετοιμάζει νέα ταινία «για τον Ιησού» μετά τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο

Instagram @martinscorsese_

Ο Martin Scorsese ανακοίνωσε ότι γυρίζει μια νέα ταινία για την ζωή του Ιησού, μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ιταλία.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος δηλώνει Καθολικός, μοιράστηκε τα νέα το Σάββατο,  κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βατικανό. «Απάντησα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να φανταστώ και να γράψω ένα σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού», είπε ο Martin Scorsese σύμφωνα με το Variety, προσθέτοντας: «Και σύντομα θα αρχίσω να το κάνω».

 

 

Ο Martin Scorsese βρέθηκε στη Ρώμη με τη σύζυγό του, Helen Morris, για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο με τίτλο, «Η παγκόσμια αισθητική της καθολικής φαντασίας», όπου συνάντησε για λίγο τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο σκηνοθέτης είχε προηγουμένως ασχοληθεί με τη ζωή του Ιησού Χριστού στο θρησκευτικό έπος του 1988, «The Last Temptation Of Christ», όπου ο Willem Dafoe έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από ορισμένες χριστιανικές ομάδες, εξαιτίας της διαφορετικής αφήγησης των γεγονότων του ευαγγελίου.

 

Video Url

 

Ο Martin Scorsese είχε ως θέμα την θρησκεία, στην τελευταία του σκηνοθετική απόπειρα στο ιστορικό δράμα, «Silence» του 2016, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι Andrew Garfield και Adam Driver, ως δύο Ιησουίτες ιερείς τον 17ο αιώνα που ταξιδεύουν από την Πορτογαλία στην Ιαπωνία για να διαδώσουν τον Χριστιανισμό.

 

Video Url