Quentin Tarantino: «Κανένας ηθοποιός δεν χρησιμοποιεί την πραγματική του φωνή»

Wikimedia Commons / JayDarlington

Ο Quentin Tarantino έχει ειδικευτεί στο να αφηγείται αμερικανικές ιστορίες σε όλη την διάρκεια της καριέρας του και όσο ετοιμάζει την τελευταία του ταινία, δεν κοιτάει εκτός ΗΠΑ για το κάστινγκ των ηθοποιών.

Σε μια νέα συνέντευξη στο Deadline, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι αρνείται να δώσει ρόλους σε Βρετανούς ηθοποιούς για να παίξουν έναν Αμερικανό, λέγοντας ότι «κανείς δεν παίζει με την πραγματική του φωνή αυτές τις μέρες».

«Προφανώς, δεν έχω τίποτα εναντίον των Βρετανών, αλλά ζούμε σε μια πραγματικά περίεργη εποχή τώρα», είπε ο Quentin Tarantino. «Νομίζω ότι όταν οι άνθρωποι κοιτάξουν πίσω σε αυτήν την εποχή του κινηματογράφου με όλους αυτούς τους Βρετανούς και Αυστραλούς ηθοποιούς να προσποιούνται τους Αμερικανούς, είναι σαν φαντάσματα. Κανείς δεν χρησιμοποιεί τη δική του φωνή».

Φυσικά, ο Quentin Tarantino παραδέχτηκε ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να συμβαίνει διότι υπάρχουν πολλοί Βρετανοί ηθοποιοί, αρκετά ταλαντούχοι για να πείσουνε με μια αμερικανική προφορά. Όσο για τους εξίσου ταλαντούχους Αμερικανούς; «Θα έλεγα ότι ως επί το πλείστον οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν το δικό τους έδαφος», είπε. «Νομίζω ότι έτυχε που ένα σωρό Βρετανοί έγιναν πιο διάσημοι από τους άλλους. Οι Αμερικανοί έκαναν πίσω. Όταν κοιτάζω τον κινηματογράφο της δεκαετίας του ’70, θέλω να βλέπω τον Robert De Niro, τον Al Pacino, τη Stacy Keach. Θέλω να βλέπω ανθρώπους σαν κι αυτούς να αντανακλούν την αμερικανική κουλτούρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Quentin Tarantino κάνει κάποιες εξαιρέσεις και δεν τηρεί με αυστηρότητα τον δικό του κανόνα. Συγκεκριμένα, η Αυστραλή ηθοποιός Margot Robbie, υποδύθηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό Sharon Tate στο Once Upon a Time in Hollywood.