Κριτική The Estate

Κριτική της κωμωδίας
«The Estate / Επίδοξοι κληρονόμοι» 
5/10

Ο Λονδρέζος Dean Craig (1974) γράφει και σκηνοθετεί μία κωμωδία για τους ανεπρόκοπους συγγενείς, που προσπαθούν να αποσπάσουν την κληρονομιά της άρρωστης θείας. Ο δημιουργός έγραψε μία καλή ταινία το 2007 (Death at a Funeral), αλλά έκτοτε η πορεία του χαρακτηρίζεται μάλλον μέτρια. Το The Estate δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Καλοί ηθοποιοί (Toni Collette, Rosemarie DeWitt) σπαταλούν το ταλέντο τους, η Anna Faris δεν έχει καν ρόλο, ενώ η Kathleen Turner κολλά ένσημα. Ο μοναδικός που σώζεται από το καστ είναι ο David Duchovny, που δημιουργεί ένα διαφορετικό και αστείο χαρακτήρα.

Οι συμπαραγωγοί Sarah Jessica Parker (Sex and the City), Sarah Gabriel και Marc Goldberg έπεισαν το σεναριογράφο να μεταφέρουν στο σινεμά την – αρχικά προορισμένη για την τηλεόραση – ιδέα του. 
Trivia: Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ορλεάνη, και μεγάλο μέρος της ταινίας λαμβάνει χώρα στην ιστορική έπαυλη Μπάκνερ.

Για τους συντελεστές της ταινίας, τούτο το τοπόσημο αναδείχθηκε σε έναν αυτόνομο χαρακτήρα. Κατασκευασμένη το 1856 για να στεγάσει την προσωπική κατοικία του ιδιοκτήτη της, η έπαυλη έχει φιλοξενήσει διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένης και μιας σεζόν της σειράς «American Horror Story». «Διαθέτει τη χλιδή που απαιτεί ο κόσμος της Χίλντα», παραδέχεται η Κολέτ, για να προσθέσει πως, «Όλα τα σπίτια της περιοχής είναι συγκλονιστικά. Είναι τόσο όμορφα. Για εμένα συμβολίζουν τεράστιο πλούτο».

Η ταινία κυκλοφορεί στη 1 Ιουνίου 2023 από τη The Film Group.