Κριτική What’s love got to do with it

Κριτική της βρετανικής ταινίας
«What’s love got to do with it / Ευτυχισμένοι μαζί» 
6/10

Λονδίνο 2022. Η κινηματογραφίστρια Zoe Stevenson (Lily James) παντρεύει τον κολλητό της ιατρό Kazim (Shahad Latif) με την 22χρονη δικηγόρο Maymouna (Sajal Ali). Παράλληλα η εκκεντρική μητέρα της Cath (Emma Thompson) της προξενεύει τον κτηνίατρο James (Oliver Chris). Το γραφτό των Zoe και Kazim όμως φαίνεται ότι είναι διαφορετικό. Η εντελώς προβλεπόμενη ιστορία της πρωτοεμφανιζόμενης Jemima Khan (συμπαραγωγός) φαντάζει ως άτυπο remake του προ 25ετίας My Best Friend’s Wedding, το οποίο σκηνοθετεί ο Shekhar Kapur (Elizabeth, Elizabeth: The Golden Age).

Το συνοικέσιο δοκιμασμένης συνταγής και καλού καστ πετυχαίνει. Οι συμπέθεροι είναι απολαυστικοί, τα περιβάλλοντα πολύχρωμα, τα πορτοφόλια γεμάτα, η διάθεση χαρωπή. Λείπει όμως αυτό το κάτι, που θα σε κάνει να καψουρευτείς το φιλμ. Ο νεοσυντηρισμός καλύπτει τα πάντα, κάνοντας την ταινία του 1997 να μοιάζει πιο φρέσκια. Ενώ οι δημιουργοί προσπαθούν να ψελλίσουν κάτι σύγχρονο για την υπερκατανάλωση του σεξ, τα ταχυραντεβού και τις οικογενειακές καταπιέσεις, τελικά αντιμετωπίζουν φοβικά τα θέματα λόγω θρησκευτικών προκαταλήψεων. 

Trivia: - Ο τίτλος του έργου προέρχεται από το ομώνυμο και μοναδικό Νο1 Billboard Hot 100 single της Tina Turner (1939-2023), που πρωτοηχογράφησαν οι Bucks Fizz, αλλά κυκλοφόρησαν μόλις το 2000

Video Url

 

- Η σεναριογράφος (1974) τυγχάνει πρώην σύζυγος του τέως πρωθυπουργού του Πακιστάν Imran Khan (1952). Η πριγκίπισσα Diana επισκέφθηκε το ζευγάρι στο Lahore του Πακιστάν το 1997 ήτοι το έτος, που χώρισε με το Βρετανο-Πακιστανό γιατρό Hasnat Khan, μακρινό ξάδελφο του Imran Khan. Στο Lahore λαμβάνει χώρα ο γάμος του Kazim και της Maymouna, ενώ διόλου τυχαία η αναφορά στο διετή δεσμό της Diana.

Το φιλμ κυκλοφορεί στη 1 Ιουνίου από τη Spentzos Film. 

Video Url