«Return to Seoul» (Κριτική)

«Return to Seoul / Επιστροφή στη Σεούλ / Retour a Seoul»
4/10

Ο 40χρονος παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Davy Chou (1983) αφηγείται – με τη συνδρομή στην ιστορία της Laure Badufle - την αναζήτηση από τη Freddie των βιολογικών γονέων της. Η 25χρονη ταξιδεύει από τη Γαλλία στη Νότια Κορέα αποφασισμένη να συνδεθεί με τους άγνωστους γεννήτορές της.

 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Park Ji-min, η οποία σε εμποδίζει να ταυτιστείς μαζί της. Στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο η ηθοποιός υποδύεται μία πληγωμένη ηρωίδα με εκνευριστικό τρόπο. Δεν τη συμπαθείς. Δεν αγωνιάς για το ταξίδι της. Δεν ανακουφίζεσαι με τη λύτρωσή της. Μπορεί η 34χρονη καλλιτέχνις να διαθέτει ταλέντο για το χώρο των εικαστικών, αφού εργάζεται ως γλύπτρια και
ζωγράφος, η παρουσία της στο φιλμ όμως προκαλεί παγωμάρα. Μένεις αδιάφορος στο δράμα, που αντιμετωπίζει. Δεν σε αγγίζει η διαδρομή της ή οι επιλογές της.

 

Ως αποτέλεσμα βαριέσαι απίστευτα κατά τη διάρκεια της προβολής του έργου. Αναρωτιέσαι αν με μία άλλη πρωταγωνίστρια θα ήταν καλύτερο. Ίσως απλά το σενάριο και το στήσιμο του χαρακτήρα να είναι προορισμένα να αποτύχουν. Μαθαίνεις περισσότερα για την ασιατική χώρα από τη σειρά Queenmaker (8/10) του Netflix, η οποία διαθέτει εξαιρετικές ερμηνείες.

Trivia: Μεταξύ άλλων τραγουδιών ακούγονται τα Beautiful Rivers and Mountains (Shin Joong Hyun & The Men), Undertrack (Lorenzo Silvano), All the People You’ll Never Be (του συνδημιουργού του soundtrack Christophe Musset) και Dream (Lee Jee Hyang & Cho Young Jae).

 

Η ταινία κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου 2023 από το Cinobo.

 

Trailer: 
 

Video Url