Ο Brad Pitt επιλέγει τους αγαπημένους του ρόλους, αλλά και αυτούς που προτιμά να ξεχάσει

Όπως πολλοί άλλοι αγωνιζόμενοι ηθοποιοί, ο Brad Pitt ξεκίνησε την καριέρα του με αρκετούς αφανείς ρόλους, εμφανιζόμενος σε ταινίες όπως το No Way Out και το No Man’s Land στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ωστόσο, ο Brad Pitt, εκμεταλλευόμενος τις υποκριτικές του ικανότητες και την χολιγουντιανή εμφάνισή του, έγινε σύντομα ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της επόμενης δεκαετίας, συνεχίζοντας τη καριέρα του στον 21ο αιώνα.

Η μικρή αλλά εντυπωσιακή ερμηνεία του στο Thelma and Louise του 1991, βοήθησε στην περαιτέρω καθιέρωση του ηθοποιού σε mainstream ταινίες, οδηγώντας σε έναν ρόλο στο A River Runs Through It του Robert Redford και έναν αξέχαστο ρόλο στο True Romance. Στα μέσα της δεκαετίας του '90, ο Pitt ήταν καταξιωμένος σταρ, εμφανιζόμενος σε ταινίες όπως Interview With the Vampire, Seven, Meet Joe Black και Fight Club.

Από τη δεκαετία του '90, ο Pitt έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επιτυχημένα έργα και μάλιστα συνίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής το 2001, την Plan B Entertainment, η οποία έχει δημιουργήσει πολλές βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες, όπως το Moonlight και το The Departed. Η άνοδος της αναγνώρισης ολοκληρώθηκε όταν ο Brad Pitt κέρδισε το Όσκαρ «Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου» το 2020 για τον ρόλο του ως Cliff Booth στο Once Upon A Time In Hollywood του Quentin Tarantino.

Με τα χρόνια, ο Pitt αναλογίστηκε τη λαμπρή καριέρα του, συζητώντας τους ρόλους για τους οποίους είναι πιο περήφανος και τους ρόλους που προτιμά να ξεχάσει. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Newsweek, ο ηθοποιός μοιράστηκε την αποστροφή του για το θρίλερ του 1997, The Devil's Own, στο οποίο υποδύθηκε ένα μέλος του IRA μαζί με τον Ιρλανδοαμερικανό αστυνομικό Harrison Ford.

Ο Alan J. Pakula σκηνοθέτησε την ταινία, ο οποίος στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει αξιόλογες ταινίες όπως το To Kill A Mockingbird και το Klute. Πέθανε ένα χρόνο μετά τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία έλαβε μικτές κριτικές. Ανεξάρτητα από τη χλιαρή υποδοχή του, το The Devil's Own συγκέντρωσε 140 εκατομμύρια δολάρια έναντι προϋπολογισμού 90 εκατομμυρίων δολαρίων, επομένως δεν ήταν μια πλήρης αποτυχία.

Συζητώντας την ταινία, ο Brad Pitt εξήγησε: «Δεν είχαμε σενάριο. Βασικά, είχαμε ένα υπέροχο σενάριο, αλλά ανατράπηκε για διάφορους λόγους. Το  να πρέπει να φτιάξεις κάτι καθώς προχωράς… ήταν μεγάλη πίεση. Ήταν γελοίο. Ήταν το πιο ανεύθυνο κομμάτι κινηματογραφικής δημιουργίας –αν μπορείς να το πεις έτσι– που έχω δει ποτέ».

Ο Brad Pitt μίλησε επίσης ενάντια του Interview with the Vampire, το οποίο ισχυρίστηκε ότι τον «απογοήτευσε». Εξήγησε στο Rolling Stone: «Ήμουν απογοητευμένος με αυτό. Διότι στο βιβλίο, ο πρωταγωνιστής ήταν ένας τύπος που προσπαθούσε να καταλάβει ποιος ήταν – αν είναι κάποιου είδους θεός ή αν ήταν του διαβόλου. Η ταινία επικεντρώθηκε περισσότερο στα εντυπωσιακά καμώματα του Lestat, τα οποία έγιναν πολύ καλά, αλλά ο χαρακτήρας μου κατέληξε να πηγαίνει από το ένα σημείο στο άλλο και απλά να κάνει τις τρέλες του. Και έγινε λίγο πιο κλαψιάρης από έναν πραγματικό βρικόλακα».

 

 

Ωστόσο, ο Brad Pitt δεν ήταν καθόλου αρνητικός για τη δουλειά του. Σε συνέντευξή του στο GQ, διάλεξε το αγαπημένο του έργο, το οποίο είναι, παραδόξως, ένα από τα λιγότερο επιτυχημένα του. «Μπορώ να βγάζω επιτυχίες ξανά και ξανά. Αλλά, η αγαπημένη μου ταινία είναι η ταινία με τη χειρότερη απόδοση από οτιδήποτε έχω κάνει, το Assassination of Jesse James».

Το ρεβιζιονιστικό γουέστερν σκηνοθέτησε ο Andrew Dominik το 2007 και είχε την κατάλληλη μουσική από τον Nick Cave και τον Warren Ellis. Παρά το γεγονός ότι έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ «Καλύτερης Φωτογραφίας» και «Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου» για τον Casey Affleck, η ταινία απέσπασε μόλις 4 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Ανεξάρτητα από αυτό, ο Pitt είναι μεγάλος θαυμαστής του έργου, προσθέτοντας: «Αν πιστεύω ότι κάτι αξίζει, τότε ξέρω ότι θα αξίζει και μελλοντικά».

 

Video Url