Ο αγαπημένος ηθοποιός του Al Pacino που του δίδαξε «περισσότερα από οποιονδήποτε»

Ο Al Pacino, ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, είχε μια απαράμιλλη επίδραση στα πολιτιστικά πλαίσια του αμερικανικού κινηματογράφου. Από τον Godfather μέχρι το Scarface, η φιλμογραφία του Pacino είναι γεμάτη με εμβληματικά αριστουργήματα που έχουν εμπνεύσει αμέτρητους κινηματογραφιστές και επίδοξους ηθοποιούς. Γι' αυτό ακριβώς, όταν επαινεί έναν άλλο καλλιτέχνη, αυτές οι απόψεις έχουν πάντα μεγάλη βαρύτητα.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, ο Al Pacino έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου – από τον Marlon Brando έως τον Robert De Niro. Μάλιστα, η τελευταία του συνεργασία με τον τελευταίο, το The Irishman του Martin Scorsese, υπενθύμισε στους θαυμαστές ότι εξακολουθούν να είναι σε θέση να διατηρήσουν την απίστευτη χημεία τους στην οθόνη και να δημιουργήσουν κάτι μαγικό. Ωστόσο, υπάρχει ένας ηθοποιός που ο Al Pacino θεωρεί ότι είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους.

Αυτός ο ηθοποιός δεν ήταν άλλος από τον John Cazale, ένα από τα κορυφαία αστέρια της δεκαετίας του 1970 που πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες του 20ου αιώνα. Ο Al Pacino δούλεψε με τον Cazale σε πολλές παραγωγές – όπως η τριλογία The Godfather και το Dog Day Afternoon του Sidney Lumet. Συνεργάστηκαν επίσης σε πολλά θεατρικά έργα, γι' αυτό και ο Al Pacino ανέφερε τον Cazale ως τη μοναδική μεγαλύτερη επιρροή στο καλλιτεχνικό του ταξίδι ως ηθοποιός.

 

 

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τους New York Times, ο Al Pacino δήλωσε: «Ο Cazale, γενικά, ήταν ένας από τους σπουδαίους ηθοποιούς της εποχής μας — εκείνη την εποχή, οποιαδήποτε στιγμή. Έμαθα τόσα πολλά από αυτόν. Είχα κάνει πολύ θέατρο και τρεις ταινίες μαζί του. Ενέπνεε, απλά ήταν αυτός που ήταν. Και δεν έλαβε τα εύσημα για τίποτα από αυτά. Ήταν σε πέντε ταινίες, όλες υποψήφιες για Όσκαρ και σε όλες ήταν υπέροχος. Ήταν ιδιαίτερα σπουδαίος στο Godfather II και δεν νομίζω ότι έτυχε τέτοιας αναγνώρισης».

Σε πολλές περιπτώσεις, ο Al Pacino έχει μιλήσει εκτενώς για την ιδιοφυΐα του Cazale και ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτός που άλλαξε την προσέγγιση του Al Pacino στην τέχνη του. Σε μια άλλη συνέντευξη, ο σταρ του Scarface επεσήμανε ότι ο Cazale ήταν εξαιρετικός στο να καταλαμβάνει τον ψυχικό κόσμο ενός χαρακτήρα που μεταφράστηκε στις φανταστικές ερμηνείες του τόσο σε ταινίες όσο και στο θέατρο. Αυτή η μοναδική ποιότητα έκανε βαθιά εντύπωση στον Al Pacino, ο οποίος προσπάθησε να την ενσωματώσει και αυτός.

«Είχε μεγάλη αίσθηση της πραγματικότητας», εξήγησε ο Al Pacino μιλώντας για το μεγαλείο του Cazale. «Ο John ήταν ο ηθοποιός που μετατρέπονταν στον ρόλο που έπαιζε… Ήταν καταπληκτικός να τον βλέπεις, εννοώ, ήταν ένα μάθημα από μόνος του. Νομίζω ότι έμαθα περισσότερα για την υποκριτική από τον John από οποιονδήποτε άλλο… Ο John ωρίμαζε μέσα στους ρόλους του, μεγάλωνε και γινόταν ο ίδιος ο χαρακτήρας και δεν σταμάτησε ποτέ. Αυτό μου έμαθε κι εμένα, ότι απλά δεν τελειώνει ποτέ. Πρέπει πάντα να συνεχίζεις».

Δείτε τη συνέντευξη παρακάτω.

Video Url