Ο Tom Hanks επιλέγει την πιο υποτιμημένη ταινία της καριέρας του

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Tom Hanks έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή του Χόλιγουντ ως ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς της Αμερικής. Το μεγάλο του μπαμ ήρθε με την ταινία Big του 1988, μια κωμωδία φαντασίας σε σκηνοθεσία της Penny Marshall, αλλά μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε σκηνοθέτες κορυφαίου επιπέδου να τον κυνηγούν.

Μια εμφάνιση στο Philadelphia δίπλα στον Denzel Washington το 1993 και την επόμενη χρονιά, στο Forrest Gump είδε τον Καλιφορνέζο ηθοποιό να κερδίζει τα δύο του μοναδικά βραβεία Όσκαρ μέχρι σήμερα - και τα δύο για τον «Καλύτερο Ηθοποιό». Αυτή η κορύφωση της καριέρας είδε τον Tom Hanks να γίνεται μόνο ο δεύτερος ηθοποιός, πίσω από τον Spencer Tracy, που κέρδισε δύο συνεχόμενα Όσκαρ «Καλύτερου Ηθοποιού».

Μετά από αυτή την επιτυχία, ο Tom Hanks διατήρησε σταθερή πορεία όλα αυτά τα χρόνια, εμφανιζόμενος σε πληθώρα επιτυχημένων ταινιών, από το franchise Toy Story μέχρι το Green Mile, το Saving Private Ryan και τον Captain Phillips. Όταν πας να ξεχωρίσεις τις καλύτερες ταινίες του Tom Hanks, οι περισσότεροι συχνά αναφέρονται σε βραβευμένες υπερπαραγωγές, όπως αυτές που αναφερθήκαν παραπάνω. Ωστόσο, όταν ο ίδιος ο Hanks επιλέγει την αγαπημένη του ταινία, εξετάζει λίγο διαφορετικά την φιλμογραφία του.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του το 2021 στο The Bill Simmons Podcast, ο Tom Hanks επέλεξε το A League of Their Own, το Cast Away και το Cloud Atlas ως τα προσωπικά αγαπημένα του, αλλά νωρίτερα το 2023, διάλεξε ένα ακόμη που ένιωθε ότι του άξιζε περισσότερη προσοχή. «Για τον έναν ή τον άλλον λόγο, κανείς δεν αναφέρεται στο Road to Perdition», είπε ο Tom Hanks στο ReelBlend Podcast του CinemaBlend τον Ιανουάριο του 2023. «Και αυτή ήταν μια απίστευτα σημαντική ταινία για μένα. Αν κάποιος άλλος επιλέξει τις καλύτερες ταινίες μου, θα επέλεγε απλώς τις επιτυχίες, αυτές που παίζονται κάθε Χριστούγεννα», συνέχισε ο Tom Hanks.

Ο Tom Hanks πρωταγωνίστησε στο Road to Perdition σε σκηνοθεσία του Sam Mendes, ως ένας γκάνγκστερ οικογενειάρχης στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Το συναρπαστικό αστυνομικό δράμα απέσπασε πολύ καλές κριτικές και κέρδισε 183 εκατομμύρια δολάρια με ένα budget μόλις 80 εκατομμυρίων. Ωστόσο, η ταινία αναμενόταν να έχει ακόμη περισσότερη επιτυχία με μια τόσο καλά εκτελεσμένη ιστορία με τον Tom Hanks μαζί με τον Paul Newman, τον Daniel Craig και τον Jude Law.

«Έχεις εμένα, αξύριστο με μουστάκι,  αστειεύτηκε ο Tom Hanks αναφερόμενος στις τρίχες του προσώπου του στην ταινία. Αλλά, έχετε επίσης δύο ηθοποιούς που αποδείχτηκαν από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παρουσίες στην ιστορία της βιομηχανίας με τον Jude Law και τον Daniel Craig. Η λογική όλων όσων κάνει ο χαρακτήρας μου και πώς τα λέει και πώς βιώνει πράγματα και τα βλέπει για πρώτη φορά, αυτό είναι τέχνη για μένα. Δεν έχει σημασία αν έχει θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία. Είναι στο zeitgeist και αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία».

 

Video Url