Ο Clint Eastwood αποκάλυψε κάποτε τον αγαπημένο του ηθοποιό όλων των εποχών

Εάν ο John Wayne, ο James Stewart και ο Gary Cooper ήταν είδωλα του κινηματογράφου στη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, ο Clint Eastwood πήρε σίγουρα την σκυτάλη, ακμάζοντας στη βιομηχανία από τη δεκαετία του 1960 μέχρι τον 21ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπόρεσε να συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων των Sergio Leone, Richard Benjamin και Don Siegel.

Παρόλα αυτά, όπως ο εμβληματικός «άνθρωπος χωρίς όνομα» στην μεγάλη οθόνη που πρωταγωνίστησε στην Τριλογία του Leone (A Fistful of Dollars, For a Few Dollars More, The Good, the Bad and the Ugly ), ο Eastwood είναι εδώ και καιρό κάτι σαν μοναχικός λύκος στον κινηματογράφο, δουλεύοντας μόνο με λίγους εκλεκτούς κινηματογραφιστές. Στην πραγματικότητα, από το 1971, ο Eastwood έχει ζήσει τα καλά και τα άσχημα του να δουλεύεις  τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, γυρίζοντας κλασικά έργα όπως το The Outlaw Josey Wales, το Pale Rider και το Unforgiven το οποίο κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1992.

Λαμβάνοντας υπόψη το πάθος του για τα γουέστερν, θα έλεγε κανείς ότι ο αγαπημένος ηθοποιός όλων των εποχών του Eastwood θα ήταν ένα από τα προαναφερθέντα αστέρια όπως ο Wayne, ο Stewart ή ο Cooper, αλλά στην πραγματικότητα, το είδωλό του δεν ήταν γνωστό για τις καουμπόικες περιπέτειές του.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη με τον Patrick McGilligan, η οποία εμφανίζεται στο βιβλίο του 1999, «Clint Eastwood: Interviews», ο Eastwood αποκάλυψε ότι ο αγαπημένος του ηθοποιός ήταν ο σταρ της ταινίας White Heat, James Cagney. «Δεν είναι καθόλου σαν εμένα. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά ως ηθοποιός, όλες οι γραμματείς με φώναζαν Coop, γιατί νόμιζαν ότι έμοιαζα με τον Gary Cooper, πριν από αρκετά χρόνια», είχε πει ο Eastwood: «Αλλά ο Cagney… πάντα μου άρεσε το στυλ και η ενέργεια του Cagney».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Ήταν ατρόμητος. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους τύπους ήταν ατρόμητοι και δεν φοβόντουσαν να κάνουν πράγματα που ήταν εξωφρενικά». Ηθοποιός, χορευτής και σκηνοθέτης ταινιών, γνωστός για την ενεργητική προσωπικότητά του στην οθόνη, ο Cagney είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του δίπλα στον Humphrey Bogart και τον Pat O'Brien στην ταινία Angels with Dirty Faces του 1938. Η επιτυχία της ταινίας θα οδηγούσε στην πρώτη υποψηφιότητα του ηθοποιού για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, με τον σταρ να παίρνει το αγαλματίδιο τέσσερα χρόνια αργότερα για τον ρόλο του στην ταινία Yankee Doodle Dandy με τους Joan Leslie και Walter Huston.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Eastwood είναι γνωστός για τους πολλαπλούς ρόλους του μπροστά στην κάμερα, λαμβάνοντας συγχαρητήρια για αμέτρητες ταινίες κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, στη σύγχρονη βιομηχανία, είναι περισσότερο γνωστός για το σκηνοθετικό του έργο. Κερδίζοντας Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για τη δουλειά του στην ταινία Million Dollar Baby του 2004, ο Eastwood έχει από τότε γυρίσει εξαιρετικές ταινίες όπως το Letters from Iwo Jima, το Gran Torino και το American Sniper.

Η επερχόμενη ταινία του, Juror #2 θεωρείται η τελευταία του ταινία, η οποία αφηγείται την ιστορία μιας δίκης δολοφονίας, όπου ένας ένορκος προσπαθεί να προστατεύσει τον κατηγορούμενο αφού συνειδητοποιήσει ότι έχει βαθύτερους δεσμούς με την υπόθεση. Με πρωταγωνιστές τους Nicholas Hoult και Toni Collette, η ταινία είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα δυνατό κύκνειο άσμα για τον Eastwood.

 

Video Url