Η μία και μοναδική σκηνή των Monty Pythons που έκανε τον Quentin Tarantino να αρρωστήσει

Instagram @tarantinoxx

Θα περίμενε κανείς από τον Quentin Tarantino να έχει πιο γερό στομάχι. Ο θρυλικός αμερικανός σκηνοθέτης δεν αποφεύγει ποτέ το αίμα στις ταινίες του, είτε πρόκειται για το εκρηκτικό φινάλε του Django Unchained, είτε για το ρεαλιστικό scalping στο Inglorious Basterds. Ο Quentin Tarantino χρησιμοποιεί συχνά την ακραία βία για κωμικούς λόγους και μια κλασική κωμωδία του 1983 είνια η αιτία.

Σίγουρα, το The Meaning of Life των Monty Pythons έχει μια ιδιαίτερα αηδιαστική σκηνή που μπορεί να χαλάσει τα στομάχια σας. Σε αυτή την σκηνή (Live Organ Transplants), ο John Cleese και ο Graham Chapman βγάζουν βίαια το συκώτι του Terry Gilliam από το σώμα του όσο είναι ακόμα ζωντανός. Η ποσότητα του αίματος και του θύματος θα ήταν κάτι που ο Quentin Tarantino θα ήταν περήφανος να συμπεριλάβει σε μια από τις δικές του ταινίες, αλλά δεν ήταν αυτή η σκηνή που έκανε τον Quentin Tarantino να αναγουλιάσει.

Αντίθετα, ήταν η σκηνή «The Autumn Years» που αρρώστησε τον Quentin Tarantino. Αυτό το τμήμα της ταινίας παρουσίαζε τον κύριο Creosote, έναν υπερβολικά παχύσαρκο και αηδιαστικό θαμώνα ενός εστιατορίου, που υποδύθηκε ο Terry Jones, ο οποίος κάνει συχνά εμετό, σε υπερβολικές ποσότητες. Η αηδιαστικότατα του Creosote κάνει αυτή την σκηνή μια από τις πιο δύσκολες για να αντέξετε στο The Meaning of Life, όπως θυμάται ο Tarantino.

«Η μόνη φορά που χρειάστηκε να κοιτάξω αλλού, γιατί δεν άντεχα να παρακολουθήσω, ήταν το The Meaning Of Life, όταν αυτό το χοντρό κάθαρμα συνεχίζει να κάνει εμετό», είπε ο Quentin Tarantino στο The Irish Examiner. «Ένιωσα πραγματικά ναυτία – ήταν υπερβολικό. Κοιτούσα τριγύρω και σκέφτηκα ότι αν κάποιος εδώ δεν κρατηθεί και πρέπει να μυρίσω εμετό, θα φύγω».

Ο Quentin Tarantino κατάφερε να κρατηθεί, αλλά μετά βίας. «Στο τέλος συγκράτησα το γεύμα μου, αλλά ακόμα δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη σκηνή χωρίς να αηδιάσω», εξήγησε ο Tarantino.

Το να γυρίζει το στομάχι του Quentin Tarantino είναι πραγματικά τιμή για οποιονδήποτε το καταφέρει. Η σκηνή με τον Creosote ήταν ένα από τα τελευταία σκετς που και τα έξι μέλη των Monty Pythons συνεισέφεραν στην δημιουργία του. Ο Jones και ο Michael Palin έγραψαν το αρχικό περίγραμμα, το οποίο στη συνέχεια επεξεργάστηκε από τους Cleese και Chapman. Ο Gilliam σχεδίασε το χοντρό κοστούμι και ο Eric Idle έγραψε το εναρκτήριο τραγούδι, «The Not Noël Coward Song».

 

Video Url