Κριτική του animation Rabbit Academy: Mission Eggpossible / Τα αυγά και τα πασχάλια / Die Haschenschule – Der grobe Eierklau

Rabbit Academy: Mission Eggpossible / Τα αυγά και τα πασχάλια / Die Haschenschule – Der grobe Eierklau
5,5/10
 

Πρόκειται για το σίκουελ της γερμανικής ταινίας του 2017 Rabbit School – Guardians of the Golden Egg (Die Haschenschule – Jagd nach dem Goldenen), βασισμένης στο ομώνυμο, παιδικό μυθιστόρημα του Albert Sixtus (1892-1960) σε εικονογράφηση του Fritz Koch-Gotha (1877-1956) του 1924, που εδώ είδαμε πριν πέντε χρόνια.

Σκηνοθετεί ξανά η Ute von Munchow-Pohl (1958). Στο σενάριο επιστρέφει η Katja Grubel (1967) και η Dagmar Rehbinder. Οι δύο γυναίκες συνθέτουν μία απλή ιστορία με διακριτούς ρόλους, ώστε η δράση να γίνεται κατανοητή από τα μικρά παιδάκια, στα οποία εξάλλου απευθύνεται το φιλμ.

Το μήνυμα της ταινίας αναφέρεται στη δύναμη της οργάνωσης σε μία ομάδα. Οικογένειες θα συρρεύσουν στις αίθουσες λόγω και της περιόδου του Πάσχα, που πλησιάζει. Η διάρκεια των 75’ λεπτών δεν κουράζει και φαντάζει ιδανική για τη συγκέντρωση των ανήλικων θεατών.
Στα αγγλικά ακούγονται σχετικά άγνωστοι καλλιτέχνες.

Τις φωνές τους στην ελληνική μεταγλώττιση δανείζουν οι ηθοποιοί: Τζίνη Παπαδοπούλου, Δανάη Νικολάτου, Δημήτρης Παπαδάτος, Σταύρος Σιούλης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Στεφανία Φιλιάδη, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Κωνσταντίνος Νάνος, Βασιλική Σούτη, Νέστωρ Κοψιδάς, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Jerome Kaluta, Βούλα Κώστα.

Trivia: Aκούγεται το τραγούδι Let’s Color the World. 

Η ταινία κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου 2023 από την Tanweer.

Trailer:

Video Url