«Luther: The Fallen Sun»  (Κριτική)

Κριτική της περιπέτειας
«Luther: The Fallen Sun» 
7/10

Η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του BBC Luther (2010-2019) με πρωταγωνιστή τον Idris Elba συνεχίζεται στο Netflix με το φιλμ The Fallen Sun. Ο κεντρικός ήρωας βρίσκεται αναπάντεχα πίσω από τα σίδερα της φυλακής, ενώ ο υπεύθυνος για αυτό David Robey (Andy Serkis) βρίσκει χρόνο και χώρο, για να εκτελέσει ένα σαδιστικό, εγκληματικό σχέδιο για τα θύματά του.

Το καστ εμπλουτίζεται με την παρουσία της Cynthia Erivo στο ρόλο της ντετέκτιβ Odette Raine. Σκηνοθετεί ο - ευρισκόμενος πίσω από την κάμερα και στην τελευταία σεζόν της σειράς - Jamie Payne. Ο Neil Cross είναι υπεύθυνος για το σενάριο, όπως και για όλα τα τηλεοπτικά επεισόδια. Η ιστορία και η απεικόνιση του σκληροτράχηλου αστυνομικού John Luther είναι ένα κράμα James Bond και Batman. Η σκοτεινή φωτογραφία του Larry Smith (Eyes Wide Shut) αρμόζει στο ζοφερό σύμπαν, που θέλει να επιβάλλει ο «κακός» της ταινίας.

Εκεί που πάσχει το φιλμ είναι στο μοντάζ της Justine Wright (Locke) και σε κάποιες σεναριακές τρύπες, που μπαλώνονται όπως-όπως. Ο Serkis υποδύεται έναν αρκούντως γραφικό χαρακτήρα. Ο Thomas Coombes παίζει έναν αστυνομικό, όπως και στο Living (7/10).
Την ταινία στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις ο παραγωγός Idris Elba (1972), ο οποίος ετοιμάζεται για την τηλεοπτική του επιστροφή - μέσω της πλατφόρμας Apple TV+ - με τη σειρά θρίλερ Hijack, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος James Bond.

Trivia: Την καλή μουσική συνέθεσε ο Lorne Balfe (His Dark Materials). 

Η ταινία παίζεται στο Netflix.

Trailer:

Video Url