Θυμόμαστε τον John Belushi, 41 χρόνια από τον θάνατο του, με το....1941

Μια ταινία του 1941, χρονιά της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, το θυμήθηκε ο Νίκος Μπούζας.

 

Video Url

 

Το 1941 είναι μια αμερικανική κωμωδία του 1979 σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και σενάριο Ρόμπερτ Ζεμέκις και Μπομπ Γκέιλ . Στην ταινία πρωταγωνιστούν ένα καστ συμπεριλαμβανομένων των Dan Aykroyd , Ned Beatty , John Belushi , John Candy , Christopher Lee , Tim Matheson , Toshiro Mifune , Robert Stack , Nancy Allen και Mickey Rourke στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Η ιστορία περιλαμβάνει έναν πανικό στην περιοχή του Λος Άντζελες μετά την επίθεση του Δεκεμβρίου 1941 στο Περλ Χάρμπορ .

Ο συν-συγγραφέας Gale δήλωσε ότι η πλοκή βασίζεται χαλαρά σε αυτό που έγινε γνωστό ως η Μεγάλη αεροπορική επιδρομή του Λος Άντζελες του 1942 , καθώς και στον βομβαρδισμό του διυλιστηρίου πετρελαίου Ellwood , κοντά στη Santa Barbara , από ένα ιαπωνικό υποβρύχιο. Πολλά άλλα γεγονότα της ταινίας βασίστηκαν σε πραγματικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ταραχών του Zoot Suit και ενός περιστατικού στο οποίο ο στρατός των ΗΠΑ τοποθέτησε ένα αντιαεροπορικό όπλο στην αυλή ενός ιδιοκτήτη σπιτιού στην ακτή του Μέιν. 

Αν και το 1941 δεν ήταν τόσο επιτυχημένο ούτε οικονομικά ούτε κριτικά όσο πολλές από τις άλλες ταινίες του Σπίλμπεργκ, έλαβε καθυστερημένη δημοτικότητα μετά από μια διευρυμένη έκδοση που προβλήθηκε στο ABC , με επακόλουθες τηλεοπτικές εκπομπές και επανεκδόσεις βίντεο στο σπίτι, που το ανέβασαν σε κατάσταση λατρείας .