Put The Blame On Mame - Gilda (1946)

Δεν τραγουδάει η Rita Hayworth αλλά η Anita Ellis.

Γράφτηκε αρχικά για το κλασικό φιλμ νουάρ Gilda (1946) στο οποίο τραγούδησε ο χαρακτήρας του τίτλου, που υποδύθηκε η Rita Hayworth  με τον Η τραγουδιστική φωνή της Anita Kert Ellis μεταγλωττίστηκε . 

Σύμφωνα με τον κινηματογραφικό χαρακτήρα της Τζίλντα που είναι «η απόλυτη μοιραία γυναίκα », το τραγούδι που τραγούδησε σε δύο σκηνές πιστώνει με ειλικρίνεια τις ερωτικές δραστηριότητες μιας γυναίκας που ονομάζεται «Μαμέ» ως την αληθινή αιτία τριών γνωστών κατακλυσμικών γεγονότων στην αμερικανική ιστορία: Η Μεγάλη Πυρκαγιά του Σικάγο του 1871, η Μεγάλη Χιονοθύελλα του 1888 στη Νέα Υόρκη και ο σεισμός του Σαν Φρανσίσκο το 1906 . Ο Mame πιστώνεται επίσης ότι προκάλεσε τον φανταστικό πυροβολισμό του Dan McGrew κατά τη διάρκεια του Yukon Gold Rush , ένα γεγονός που προέρχεται από ένα σύντομο αφηγηματικό ποίημα που δημοσιεύτηκε το 1907 από τον Robert W. Service .

Το τραγούδι επαναλήφθηκε αργότερα ως ορχηστρική εκδοχή σε μια άλλη βασική ταινία νουάρ, το The Big Heat του 1953 , όταν ο πρωταγωνιστής της Gilda , Γκλεν Φορντ , συναντά για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Λι Μάρβιν σε ένα μπαρ. Παίζεται ξανά στο Human Desire του 1954 , με πρωταγωνιστή επίσης τον Glenn Ford.

Video Url

 

Video Url