Tár η δύναμη της μουσικής και οι αδυναμίες της ζωής

Διάβασα διάφορα για την ταινία και αρκετά από αυτά είναι αρνητικά, όμως πώς μπορεί να κρίνει κάποιος χωρίς μουσικές γνώσεις ένα φιλμ στο οποίο παίζει σημαντικό ρόλο η μουσική. 

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά πόσοι Έλληνες ξέρουν τα ονόματα που αναφέρονται στην ταινία από τον χώρο της μουσικής και μόνο η αναφορά τους έχει την σημασία της, πόσοι έχουν σχέση με την κλασική μουσική.

 

Πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο για έναν απλό φίλο της μουσικής να μπει στο πνεύμα της πρωταγωνίστριας του έργου.

 

Η Cate Blanchett είναι πραγματικά εκπληκτική σε ένα τόσο δύσκολο ρόλο που μπορεί να της χαρίσει και το όσκαρ αν βέβαια δεν πέσει θύμα του ανοίγματος στην ανατολή, είναι μεγάλη η αγορά βλέπεις και η παγκοσμιοποίηση  πρέπει να ολοκληρωθεί, ακόμα την δουλεύουν.

 

Ο ανθρώπινος χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας μας δείχνει το πόσο ευάλωτοι είναι οι επώνυμοι σε οποιαδήποτε αποκάλυψη για την προσωπική τους ζωή και μπορεί σε μια στιγμή να χάσουν τα πάντα, οι ανθρώπινοι χαρακτήρες δεν είναι άτρωτοι.

Ο κινηματογράφος έχει αλλάξει, το Tár είναι από τις ταινίες της νέας εποχής, οι ταινίες από πλατφόρμες όμως τύπου Netflix συγκινούν πιο εύκολα το κοινό, έχει και μεγάλη διάρκεια όπως γράφουν διάφοροι, δεν είναια ς πούμε σαν τις Ελληνικές σειρές. 

Video Url