Κριτική του θρίλερ «Sharper / Ο επιτήδειος» 

«Sharper / Ο επιτήδειος» 
6,5/10

Ο Benjamin Caron (The Crown) σκηνοθετεί το ενδιαφέρον σενάριο των Brian Gatewood και Alessandro Tanaka. Οι δύο σεναριογράφοι και παραγωγοί προέρχονται από την επιτυχία της τηλεοπτικής κωμικής σειράς Superstore. Η ιστορία του Sharper περιστρέφεται γύρω από το παρελθόν των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων του φιλμ. Η πλοκή χωρίζεται σε τέσσερα ξεχωριστά κεφάλαια, καθένα εκ των οποίων φέρει ως τίτλο το μικρό όνομα αυτών των ηρώων. Οι δύο γυναίκες Sandra και Madeline και οι δύο άντρες Tom και Max συναντιούνται, συνεργάζονται, αγαπιούνται, προδίδουν, αναλαμβάνοντας άλλες φορές το ρόλο του θύτη και άλλοτε του θύματος. 

Τους υποδύονται αντίστοιχα οι Briana Middleton, Julianne Moore, Justice Smith και Sebastian Stan. Η Middleton ουσιαστικά συστήνεται στο μεγάλο κοινό με αυτή την ταινία και καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Η συμπαραγωγός Moore δεν χρειάζεται να προβεί σε ακρότητες, για να εντυπωσιάσει. Φαίνεται να το διασκεδάζει στο ρόλο της εύθυμης χήρας. Ο Smith συνεχίζει στους ήπιους τόνους του βαρετού The Voyeurs και θα πρέπει την τόλμη, που επιδεικνύει στον ιδιωτικό βίο να τη διοχετεύσει και στην προσέγγιση των χαρακτήρων, που του ανατίθενται. Ο Stan αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι ηθοποιός με πολλαπλά πρόσωπα.

Παρά τα εχέγγυα επιτυχίας του φιλμ, το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα δεν απογειώνεται, καθώς η προσέγγιση των διαλογικών σκηνών φαντάζει διεκπεραιωτική. Περνάς καλά όμως παρακολουθώντας το και δεν βαριέσαι. 

Στα θετικά η σύντομη παρουσία της τραγουδίστριας Samara Joy. Η καλλιτέχνις, που βραβεύτηκε στα πρόσφατα Grammy Awards, τραγουδά σε μία σκηνή του έργου το τραγούδι του 1932 Night and Day. Ακούγονται ακόμα οι συνθέσεις: Ruler of My Heart (Irma Thomas), In A Sentimental Mood (Duke Ellington & John Coltrane), I Won’t Let You Down (Curtins Harding), Right (Khruangbin), Just a Lonely Christmas (The Supremes), Detroit (Disasterpeace), Slippery People (Talking Heads), Dirty Laundry (Don Henley), Count Your Blessings (Mattiel), A Bit of Business (Clint Mansell), Nobody Knows You When You’re Down and Out (Nina Simone), και King Arthur: Act 3 – What Power Art Thou (Henry Purcell) από τους Les Arts Florissants (απολαυστικοί στο Φεστιβάλ Αθηνών, εμφανιζόμενοι στο Ηρώδειο στις 19/07/2007).

Η ταινία παίζεται στο Apple TV+.

Trailer:

Video Url