Γυμνοί στον Ήλιο (Plein Soleil) 1960, Talented Mr Ripley 1999

Παίζουν: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt
 

Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, αλλά αυτά που μπορεί να πετύχει, είναι περισσότερα, κι από αυτά που μπορεί να φανταστεί, ο ίδιος.

Βασισμένο στο διάσημο best seller της Πατρίτσια Χάισμιθ, το «Γυμνοί στον ήλιο» είχε την τύχη στους βασικούς ρόλους να βρίσκονται τρεις λαμπεροί και κλασσικοί πια ηθοποιοί που η πατίνα του χρόνου δεν τους αγγίζει, αντίθετα δίνει μια άλλη διάσταση στην παράξενη ιστορία του  ιδιότυπου δολοφόνου Τομ Ρίπλεϊ.

Γυρισμένο τη δεκαετία του 60 στην Ιταλία, το Γυμνοί στον ήλιο πέρα από ένα  αστυνομικό θρίλερ είναι ταυτόχρονα και η καταγραφή μιας εποχής και των κοινωνικών συμπεριφορών που ολοένα χάνονται πια από μια Ευρώπη που δείχνει πως δεν βολεύεται στο κοστούμι του αμερικάνικου τρόπου ζωής.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ είναι ψυχολογικό θρίλερ του 1999 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άντονι Μινγκέλα και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ του 1955. Διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1950, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον ως Τομ Ρίπλεϊ, έναν ανεπαρκή νεαρό άνδρα που στέλνεται από τη Νέα Υόρκη στην Ιταλία για να πάρει τον Ντίκι Γκρίνλιφ, έναν πλούσιο και κακομαθημένο playboy, και να τον πείσει να επιστρέψει στο σπίτι - ωστόσο, μετά την αποτυχία, ο Ρίπλεϊ παίρνει ακραία μέτρα. Σε δεύτερους ρόλους εμφανίζονται επίσης οι Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέιτ Μπλάνσετ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Η ταινία γνώρισε κριτική και εμπορική επιτυχία, με εισπράξεις 128 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Law.

 

Video Url

 

Video Url