Η συμπρωταγωνίστρια του «Wednesday», Emma Myers μιλάει για το δεύτερη σεζόν της σειράς και για τον ρόλο της Enid Sinclair

Όταν η Emma Myers έμαθε για πρώτη φορά ότι το «Wednesday» θα έχει και 2η σεζόν, επέστρεφε από τα γυρίσματα μια επερχόμενης ταινίας του Netflix. «Μου έστειλαν email και είπα «Ω, τέλεια». Δεν μου επιτρεπόταν να το πω σε κανέναν ακόμα, επομένως δεν μπορούσα να πω τίποτα σε κανέναν που ήταν στο βαν μαζί μου. Ήξερα όμως ότι θα «ερχόταν» μια δεύτερη σεζόν. Όλοι ήμασταν σίγουροι για μια 2η σεζόν.

Η 20χρονη Myers πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Netflix ως Enid Sinclair, μία ξανθιά, γλυκιά και πολυλογού λυκάνθρωπος που ταράζει τα νεύρα της φαινομενικά ατάραχης Wednesday.
Η σειρά Wednesday έγινε γρήγορα μία από τις κορυφαίες σειρές του Netflix, συγκεντρώνοντας σχεδόν 6 δισεκατομμύρια λεπτά προβολής τις πρώτες πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του. Πέρασε έξι εβδομάδες στο Νο. 1 και δημιούργησε - εκτός από μια πληθώρα fancams, fan art και fan fiction - έναν viral χορό TikTok στο "Bloody Mary" της Lady Gaga.

Αν και ο ρόλος της Myers στην Wednesday, είναι πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός (το απόλυτο άκρο της Wednesday) η ίδια στην πραγματικότητα χαρακτηρίζει τον εαυτό της εσωστρεφή και «αρκετά δύστροπο».

Με καταγωγή από το Ορλάντο της Φλόριντα, άρχισε να παίζει στο θέατρο και σε διαφημίσεις και μετά έκανε ένα διάλειμμα όταν ήταν 11 ετών για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.Η οικογένειά της μετακόμισε στην Ατλάντα πέντε χρόνια αργότερα και έτσι άρχισε ξανά να παίζει θέατρο.
Αυτήν την περίοδο γυρίζει το «Family Leave», μια ταινία με πρωταγωνίστές την Τζένιφερ Γκάρνερ και τον Εντ Χελμς. Η Myers μίλησε στο Variety κι εμείς στο Από τις 4 στις 5 σας μεταφέρουμε όσα είπε για την Wednesday, τις θεωρίες της για τη 2η σεζόν και την φιλία της Enid με την Wednesday.

Πότε καταλάβατε ότι επρόκειτο να υπάρξει και δεύτερη σεζόν του «Wednesday»;
Το κατάλαβα πριν καν τελειώσουμε τα γυρίσματα, από αυτά που γυρίζαμε. Ένιωσα σίγουρα ότι έπρεπε να υπάρξει κι άλλο, γιατί όλοι αγαπούσαμε κάθε κομμάτι του, και νιώσαμε πραγματικά ότι θα το λατρέψουν και οι άνθρωποι.

Μπορείτε να θυμηθείτε τη στιγμή που συνειδητοποιήσατε ότι το «Wednesday» είχε γίνει επιτυχία;
Αυτό που έχει περισσότερη πλάκα είναι ότι δεν το κατάλαβα αρκετά νωρίς. Ήμουν στο αεροπλάνο για το Los Angeles για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Netflix, «Family Leave» και όταν έφτασα ήμουν τόσο απασχολημένη με τα γυρίσματα που δεν είχα χρόνο να δω πόσο καλά έχει πάει. Τα Χριστούγεννα επιστρέφοντας στην οικογένειά μου είδα το πόσο μεγάλη επιτυχία είχε γίνει. Ήταν τρελό!

Έχετε ξαναπεί ότι παρόλο που εσείς και η Enid είστε και οι δύο αισιόδοξες, διαφορετικά δεν έχετε πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Υπήρχε κάποιος χαρακτήρας στη ζωή σας ή κάποιος ρόλος με τον οποίο συνδυάσατε τον ρόλο της Enid;
Όχι, δεν νομίζω. Απλώς προσπαθούσα να την κάνω ζωηρή και χαρούμενη και ενοχλητική για την Wednesday, αλλά όχι τόσο ενοχλητική σε σημείο να μην αρέσει στο κοινό.

Εσείς τη βρήκατε ποτέ ενοχλητική;
Όχι, μου αρέσει πολύ η Enid. Παρόλο που δεν είμαι σαν αυτήν, μπορώ να την εκτιμήσω. Να εκτιμήσω τον χαρακτήρα της και το πνεύμα της.

Τι κοινό έχει η φιλία της Enid και της Wednesday με την φιλία της Emma Myers με την Jenna Ortega;
Η Jenna μοιάζει πολύ με την Wednesday. Αλλά επειδή εγώ δεν μοιάζω πολύ με την Enid, δεν έχουμε την ίδια δυναμική στην πραγματική ζωή. Τα πάμε τόσο καλά μαζί. Μου αρέσει πολύ η Jenna. Είναι μια από τις πιο στενές μου φίλες. Νομίζω ότι έχουμε μια διαφορετική δυναμική εκτός οθόνης, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι είναι λιγότερο σημαντική ή όμορφή από την φιλία της Enid και της Wednesday.

Τι μπορείτε να μας πείτε για τη 2η σεζόν;
Δεν ξέρουμε τίποτα. Μακάρι λοιπόν να μπορώ να πω κάτι. Αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει 2η σεζόν και αυτό.

Εσείς προσωπικά έχετε κάποιες θεωρίες για το τι πρόκειται να συμβεί;
Θα ήθελα πολύ να δω την Wednesday να πηγαίνει κάπου στο εξωτερικό και να αλληλεπιδρά με άλλους περιθωριοποιημένους χαρακτήρες από διάφορες χώρες. Νιώθω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Όσον αφορά τη θεωρία - δεν είχα ποτέ θεωρίες για την σειρά. Αλλά έχω διαβάσει τόσες πολλές θεωρίες. Και εννοείται θα ήθελα να δω ποιος είναι ο stalker.

Πιστεύετε ότι το ειδύλλιο της Enid και της Wednesday αποτελεί μία σεναριακή επιλογή που θα μπορούσαν να πάρουν οι σεναριογράφοι;
Όλα είναι πιθανά. Δεν έχουμε μιλήσει όμως με τους σεναριογράφους οπότε δεν γνωρίζουμε τίποτα Όσον αφορά τα ερωτικά παιχνίδια της Wednesday, νιώθω ότι τουλάχιστον για μια δεύτερη σεζόν, θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος που να είναι single.

Έχετε δει το TikTok στο οποίο ο χρήστης επισημαίνει ότι τα νύχια της Enid είναι βαμμένα ακόμα και όταν τα μεγαλώνει;
Όχι, δεν το έχω δει, αλλά στην πραγματικότητα το σκέφτηκα κι εγώ. Δεν κατάλαβα αν είχε βάψει ολόκληρο το νύχι της ή απλά έτσι ήταν. Αλλά είναι λυκάνθρωπος, οπότε ποιος ξέρει;

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν είδατε τα λυκισμένα μαλλιά της Enid;
Στην αρχή μου είπαν ένα σωρό ιδέες. Ένα από αυτά ήταν ένα μωβ undercut ή διαφορετικά funky χρώματα. Δεν ήξερα ότι θα γίνω ξανθιά μέχρι την ημέρα που έγινα ξανθιά. Μου έβαψαν τα μαλλιά ξανθά και μετά δεν τους άρεσε το χρώμα, οπότε προτίμησαν μια περούκα. Έτσι είπα, «Ουάου, τέλειο. Τώρα έχω ξανθά μαλλιά». Μου άρεσε πολύ το ξανθό και τα χρώματα, η αντίθεση μεταξύ τους. Νομίζω ότι έχει πλάκα. Μου αρέσει που φαίνεται ότι το έχει κάνει μόνη της.

Είδαμε ότι πήγες πρόσφατα στη Disneyland. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία; Ήρθε πολύς κόσμος κοντά σου;
Είχα μερικά έφηβα κορίτσια, μερικά παιδιά με πλησίασαν επίσης. Κανείς δεν φαίνεται να με αναγνωρίζει πραγματικά όποτε βγαίνω έξω, και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματική ευλογία. Κάθε φορά που είμαι με την Jenna, υπάρχουν σμήνη ανθρώπων, αλλά όταν είμαι μόνη μου, φοράω καπέλο, δεν έχω το μακιγιάζ της Enid. Εκτός κι αν πρόκειται πολύ fun της σειράς όπου δίνουν βάση και στους υπόλοιπους ηθοποιούς.

Παρατηρείτε ανθρώπους που σας αναγνωρίζουν αλλά δεν σας προσεγγίζουν; 
Ναι πολλές φορές. Επειδή είμαι αρκετά δύστροπη και εσωστρεφής, δεν ξέρω εάν πρέπει να πω κάτι ή να τους αφήσω να πουν κάτι οι ίδιοι ή απλώς να το αγνοήσουμε και οι δύο. 
δεν ξέρω αν να ανέβω και να πω κάτι, ή απλά να τους αφήσω να πουν κάτι οι ίδιοι ή απλώς να το αγνοήσουμε και οι δύο. Οπότε και εγώ δεν λέω τίποτα. Νιώθω παράξενα. Δεν ξέρω ακόμα πώς να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση.

Πείτε μου για το έργο που γυρίζετε τώρα;
Λέγται Family Leave" με την Jennifer Garner και τον Ed Helms.. Έχει κάποιες σοβαρές στιγμές μέσα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ αστείο.

Σε τι είδους έργα θα θέλατε να παίξετε;
Ένα πράγμα που θα ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να κάνω θα ήταν οτιδήποτε έχει mo-cap. Κάτι σαν ένα βιντεοπαιχνίδι ή να παίζω κάποιον χαρακτήρα CGI σε μια ταινία, ώστε να φοράω το κοστούμι που φοράνε στα γυρίσματα που είσαι σε ένα green room και φοράς την στολή με τα «ενσωματωμένα μπαλάκια του ping pong». Μοιάζει με black box theater. Νομίζω θα ήταν πολύ διασκεδαστικό. 

Με πληροφορίες από variety