Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights)

Eίναι η ταινία που ανέδειξε τον 27χρονο τότε ανερχόμενo σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson-αυτός που στη συνέχεια μας χάρισε διαμάντια όπως τα οσκαρικά “They will be blood” και “The Master”. Τώρα αναμένουμε την νέα του ταινία “Inherent Vice” με πρωταγωνιστή τον αναγεννημένο από τις στάχτες, Joaquin Phoenix.
Το “Boogie Nights” είχε την ατυχία να βγει στις αίθουσες την ίδια χρονιά με αυτήν του ογκώδους “Τιτανικού”. Παρ’όλα αυτά, αμέσως μετά την πρεμιέρα του, άφησε εκστασιασμένους κριτικούς και θεατές να τον αποκαλούν “νέο Μartin Scorcese”. Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι στο έργο του σημειώνονται “σκορτσεζικά” σκηνοθετικά στοιχεία όπως η σκιαγράφηση “χαμένων” προσωπικοτήτων, η χρήση του soundtrack ανά σεκάνς, το κοφτό μοντάζ. ΄Ηταν αναμφισβήτητα η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς και κατάφερε να κερδίσει σημαντικές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ (Β’ Ανδρικού, Β’ Γυναικείου ρόλου και σεναρίου). Οι ερμηνείες των Τζούλιαν Μουρ και Γουίλια Μέισι ήταν εκπληκτικές. 

Στην ταινία συμμετέχει και η πορνοστάρ Νίνα Χάρτλεϊ. Μια γυναίκα που έχει ζήσει σε πρώτο πλάνο όλες τις διαστάσεις που πήρε ο ερωτικός κινηματογράφος από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως σήμερα.
Ο σκηνοθέτης Πολ Τόμας Άντερσον στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ήταν μόλις 27 ετών.

Ηθοποιοί: Χέδερ Γκράχαμ, Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ντον Τσιντλ, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Μπαρτ Ρέινολντς, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζον Σι Ράιλι

Video Url

 

Video Url

 

Video Url