You People (Κριτική)

«You People» 
6/10

Τί παθαίνει ένα ζευγάρι, όταν μπερδεύονται τρίτοι στα πόδια τους; χωρίζει. Με αυτή την πραγματικότητα ασχολείται η ταινία του παραγωγού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Kenya Barris (Black-ish, Grown-ish, Entergalactic). Με τον πρωταγωνιστή και συμπαραγωγό Jonah Hill να συνυπογράφει το σενάριο, η υπόθεση δεν απαιτεί πολλά από αυτόν, μιας και ο Hill - ως Ezra - υποδύεται ουσιαστικά τον εαυτό του.

Ο Ezra είναι ένας Εβραίος, που μεγαλώνει στο Los Angeles, προερχόμενος από μία εύπορη οικογένεια, η οποία υποστηρίζει τα επαγγελματικά του σχέδια. Ο Hill (1983) είναι γόνος της ενδυματολόγου του Hollywood Sharon Lyn Chalkin και του Richard Feldstein, λογιστή των Guns N’ Roses. Ο αδελφός του Jordan Feldstein (1977-2017) υπήρξε μάνατζερ των Robin Thicke και Marron 5, ενώ η αδελφή του Beanie Feldstein (1993) κάνει καριέρα σε σινεμά και στο Broadway. Ο Ezra κάποια στιγμή γνωρίζει τη μιγάδα - και επίσης προερχόμενη από ευκατάστατη οικογένεια - Amira (Lauren London). Η London παίζει επίσης τον εαυτό της, καθώς και η ίδια είναι μιγάδα και γέννημα θρέμμα του Los Angeles. Είναι μητέρα του τρίτου παιδιού του ράπερ Lil Wayne και σχέση του δολοφονημένου ράπερ Nipsey Hussle (1985-2019).

Ezra και Amira κάνουν σχέση και μετά από μερικούς μήνες αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν το δεσμό τους στους γονείς τους. Εκεί ξεκινά το πανηγύρι, καθώς οι λευκοί, Εβραίοι γονείς και οι μαύροι, Μουσουλμάνοι γονείς φέρνουν σε δύσκολη θέση το ζευγάρι, αλλά κοντράρονται και μεταξύ τους. Πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα-σταθμοί για τους δύο πολιτισμούς (Ολοκαύτωμα και Δουλεία) εισφέρονται στη συζήτηση, προκειμένου η μία πλευρά να πείσει την άλλη ότι είναι η πιο άξια και η πιο καταδιωγμένη. Τους τέσσερις γονείς υποδύονται η Julia Louis-Dreyfus (Veep), o Eddie Murphy, η Nia Long  και ο David Duchovny. Η Julia Louis-Dreyfus μεταφέρει την πετυχημένη μανιέρα της στο έργο, αποτελώντας διασκεδαστικό ντουέτο με τον Eddie Murphy. Ο Murphy καταφέρνει να καταπιέσει την εξωστρεφή περσόνα του και με το παίξιμό του βγάζει γέλιο, βασιζόμενος σε πετυχημένους υπαινιγμούς.

Οι Long και Duchovny μένουν στη σκιά των φιλμικών συζύγων τους.
Βετεράνοι ηθοποιοί πραγματοποιούν σύντομα περάσματα (Elliott Gould, Rhea Perlman, Richard Benjamin, Hal Linden), που είναι και αστεία και νοσταλγικά.

Trivia: - Τη μουσική συνέθεσε ο Daniel Tannenbaum, ενώ ακούγονται και τραγούδια των Bekon, Malcolm Mays, G Man, Wet, Frank Ocean, BIG-Z THE BOSS, DJ Khaled και H.E.R.. 

- Συμπτωματικά το φιλμ κυκλοφορεί τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (Holocaust Remembrance Day), με τα περίπου 6 εκατομμύρια θύματα Εβραίους σε σύνολο 17 εκατομμυρίων θυμάτων, 78 χρόνια μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους Έλληνες θύματα του Ολοκαυτώματος δείτε τη σειρά του Ertflix Το Βραχιόλι της Φωτιάς, που χωλαίνει στη σκηνοθεσία, όπως και οι περισσότερες ελληνικές, τηλεοπτικές σειρές.

Η ταινία παίζεται στο Netflix.

Video Url