Αόρατος Εραστής (Ghost)

Ο Αόρατος εραστής (αγγλικά: Ghost) είναι αμερικανική αισθηματική, δραματική ταινία φαντασίας παραγωγής 1990, σε σκηνοθεσία Τζέρι Ζάκερ και σε σενάριο Μπρους Τζόελ Ρούμπιν.

Πρωταγωνιστούν οι Πάτρικ Σουέιζι, Ντέμι Μουρ και Γούπι Γκόλντμπεργκ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Σαμ και της Μόλι, ενός ερωτευμένου ζευγαριού, που επιστρέφοντας στο καινούριο τους σπίτι μετά από μια βόλτα δέχονται επίθεση από έναν κλέφτη και ο Σαμ δολοφονείται. Ο Σαμ παγιδεύεται στη γη ως φάντασμα και συνειδητοποιεί ότι ο θάνατός του δεν ήταν ατύχημα. Πρέπει να προειδοποιήσει τη Μόλι για τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχει. Μόνο που ως φάντασμα δεν μπορεί να τον δει ή να τον ακούσει κανείς ζωντανός και έτσι προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Μόλι μέσω της Όταν Μέι Μπράουν, ενός μέντιουμ.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 13 Ιουλίου 1990 και έγινε τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας παγκοσμίως 505,7 εκατομμύρια δολάρια. Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα τους και για Καλύτερη Ταινία, κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Πρωτότυπου Σεναρίου και Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Γκόλντμπεργκ. Η Γκόλντμπεργκ βραβεύτηκε επίσης με Χρυσή Σφαίρα Β' Γυνακείου Ρόλου και BAFTA.

Video Url