«BELLE / ΜΠΕΛ: Ο δράκος και η πριγκίπισσα» (Κριτική)

«BELLE / ΜΠΕΛ: Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ»
7/10

Ετοιμαστείτε για μία ταινία από την Ιαπωνία, που μαγεύει με το σχέδιό της και συγκινεί με τα τραγούδια της. Ηρωίδα η ορφανή από μάνα Suzu. Η ανήλικη αποφασίζει να συμμετάσχει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο. Εκεί μέσα μεταμορφώνεται από ένα ντροπαλό, καθημερινό κορίτσι γυμνασίου, που ζει σε ένα χωριό, στην διαδικτυακή της περσόνα, την Belle, μία πανέμορφη, παγκόσμιου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Όταν η συναυλία της διακοπεί από ένα τερατώδες πλάσμα, που κυνηγούν αυτόκλητοι τιμωροί, η Suzu ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας αυτού τού μυστηριώδους «τέρατος». Μαζί θα ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα σε έναν κόσμο, όπου μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε.

 

Η πρώτη ώρα του φιλμ αποτελεί ουσιαστικά μία μεταφορά της ιστορίας της Πεντάμορφης και του Τέρατος στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεία τραγουδιών και μουσικής. Ξεχωρίζουν οι συνθέσεις Gales of song, Swarms of song, Fama Destinata, Dragon, Lend me your voice. Στη δεύτερη ώρα του το έργο σοβαρεύει. Είναι τότε που ο - υποψήφιος για Όσκαρ (Mirai no Mirai, 2018) - σκηνοθέτης και σεναριογράφος Mamoru Hosoda (1967) διαχειρίζεται με επιτυχία το δυστυχώς επίκαιρο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης στο οικογενειακό περιβάλλον και του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Σε αυτό το δεύτερο μισό της ταινίας ακούγονται μόνο τα τραγούδια A million miles away, το οποίο διαρκεί δώδεκα λεπτά και επαναλαμβάνεται στους τίτλους τέλους, και Skies of song.

 

Trivia: - Το φιλμ θα προβληθεί μεταγλωττισμένο (το πρώτο μεταγλωττισμένο έργο anime στο σινεμά μετά από σχεδόν 20 χρόνια). Στους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Βάσια Ζαχαροπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Νίκη Γεωργακάκου, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, Παρή Τρίκα, Χίλντα Ηλιοπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα, Άννα Σταματίου, Πέτρος Δαμουλής, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Λίλα Μουτσοπούλου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Άρις Γεροντάκης, Σταύρος Καλλίστρατος, Βαγγέλης Μάγειρος, Μαριλέττα Κυριαζή.

- Θα κυκλοφορήσει επίσης και η ιαπωνική έκδοση του Belle με υπότιτλους.

 

Η ταινία κυκλοφορεί στις 26 Ιανουαρίου 2023 από τη Neo Films και τη Digital Soul Entertainment.

 

Trailer:
 

Video Url