Χαμένοι στη Μετάφραση ( Lost in Translation)

Το Χαμένοι στη Μετάφραση (πρωτότυπος τίτλος: Lost in Translation) είναι ταινία κωμική-δραματική ταινία, σε σκηνοθεσία και σενάριο της Σοφία Κόπολα. Είναι η δεύτερη ταινία της σκηνοθέτριας, μετά από το Αυτόχειρες Παρθένοι (The Virgin Suicides). Στην ταινία πρωταγωνιστές είναι ο Μπιλ Μάρεϊ, η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Τζιοβάνι Ριμπίζι και η Άννα Φάρις. Η παραγωγή είναι της Κόπολα και του Ρος Κατζ.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από έναν μεσήλικα ηθοποιό, τον Μπομπ, και μια νεαρή κοπέλα που αποφοίτησε πρόσφατα από τον πανεπιστήμιο, την Σαρλότ. Βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους στην Ιαπωνία και μεταξύ τους αναπτύσσεται συμπάθεια μετά από μια τυχαία συνάντηση σε ένα ξενοδοχείο του Τόκιο.

 

Video Url

 

Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου 2003. Η ταινία, που είχε καλές κριτικές, ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με έσοδα πάνω από 119 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, με προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας αυτό του Πρωτότυπου Σεναρίου, καθώς και για πέντε Χρυσές Σφαίρες και για οκτώ βραβεία BAFTA, κερδίζοντας τελικά τρεις Χρυσές Σφαίρες και τρία βραβεία BAFTA.

Πλοκή
Ο Μπομπ είναι ένας ξεπεσμένος σταρ του κινηματογράφου της δεκαετίας του 1970 που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού εγχώριας μάρκας ουίσκι. Μια μέρα στο μπαρ του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει γνωρίζει την Σαρλότ, νεαρή σύζυγο ενός επαγγελματία φωτογράφου, που περνάει τις ώρες της μοναχικά.

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες
Μπιλ Μάρεϊ στο ρόλο του Μπομπ Χάρις
Σκάρλετ Γιόχανσον στο ρόλο της Σαρλότ
Τζιοβάνι Ριμπίζι στο ρόλο του Τζον
Άννα Φάρις στο ρόλο της Κέλι

Video Url

 

Video Url

 

Video Url