15 ταινίες που πρέπει να δούμε το 2023 (Μέρος Β')

Ο κινηματογράφος είχε μια ανώμαλη πορεία το 2022, παρά το γεγονός ότι το Top Gun 's Maverick πετούσε για να σώσει το box office. Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι: το Χόλιγουντ στοιβάζει όλες τις μάρκες του στη μεγάλη οθόνη για την επόμενη χρονιά. Από την Barbie μέχρι το Indy, από τη Wonka μέχρι το Wick, έρχονται μερικές σοβαρά διασκεδαστικές ταινίες.

 

Oppenheimer
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιουλίου
Πρωταγωνιστούν: Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Emily Blunt

Το 2022, ο Christopher Nolan παραδίδει την πρώτη του βιογραφική ταινία – τον ​​J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), τον άνθρωπο που εφηύρε την ατομική βόμβα. Η ομάδα οπτικών εφέ του Nolan αναδημιούργησε ακόμη και τη λεγόμενη δοκιμή Trinity, μια έκρηξη πυρηνικού όπλου στο Νέο Μεξικό, χωρίς CGI.

Video Url

 

The Colour Purple
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου
Πρωταγωνιστούν: HER , Corey Hawkins, Fantasia

Εμπνευσμένος από το μιούζικαλ του 2005, το οποίο προήλθε από το βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Alice Walker, ο Γκαναός καλλιτέχνης hip-hop Blitz Bazawule φέρνει τη μοναδική του ατμόσφαιρα σε αυτή την ιστορία μιας νεαρής μαύρης γυναίκας στον Βαθύ Νότο τη δεκαετία του 1900. Ο τίτλος των τραγουδιστών Fantasia and HER, μαζί με τον Corey Hawkins του Straight Outta Compton.

 

Knock At The Cabin
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Φεβρουαρίου
Πρωταγωνιστούν: Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird

«Η οικογένειά σας επιλέχθηκε για να πάρει μια φρικτή απόφαση. Αν αποτύχετε να επιλέξετε, ο κόσμος θα τελειώσει». Έτσι λέει ο Dave Bautista στο τρέιλερ για το τελευταίο twist-a-thon του M. Night Shyamalan ( The Sixth Sense ), καθώς μια παραθεριστική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με ένα εφιαλτικό σενάριο. Ποια είναι αυτή η απόφαση; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Video Url

 

 

Evil Dead Rise
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Απριλίου
Πρωταγωνιστούν: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgan Davies

Μετά την αναπαραγωγή τριών ταινιών του Sam Raimi, μιας επανεκκίνησης του 2013 και μιας τηλεοπτικής σειράς, το franchise Evil Dead υψώνεται από τον τάφο. Ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Lee Cronin μεταφέρει την ιστορία στο Λος Άντζελες, αν και θα είναι κάθε άλλο παρά ηλιόλουστη σε ένα μείγμα καθαρού τρόμου και άρρωστου χιούμορ. Η σταρ της Αυστραλίας, Alyssa Sutherland ( Vikings ) θα είναι έξω για να επιβιώσει.

 

Renfield
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Απριλίου
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Nicholas Hoult, Awkwafina

Ο Νίκολας Κέιτζ ως Δράκουλας; Ο Νίκολας Χουλτ ως βοηθός του Ρένφιλντ; Βάλτε το κατευθείαν στην κορυφή της λίστας μας για να δείτε για το 2023. Μια κωμωδία δράσης-τρόμου, με τον Chris McKay ( The LEGO Batman Movie ) να σκηνοθετεί, υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο επιθετικά φεστιβάλ gore της χρονιάς.

 

Scream 6
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Courtney Cox

Οι συν-σκηνοθέτες Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett επανεκκίνησαν το μπαγιάτικο franchise slasher με το "re-quel" Scream του 2022 και μπορείτε να περιμένετε περισσότερες συγκινήσεις και ρίγη από αυτή τη συνεχόμενη συνέχεια. Ο Sidney Prescott της Neve Campbell απουσιάζει, αλλά με τους επιζώντες (Melissa Barrera, Jenna Ortega) να πηγαίνουν στη Νέα Υόρκη, το φρέσκο ​​σκηνικό πρέπει να τα σπάει!

Video Url

 

 

Barbie
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιουλίου
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Ryan Gosling, Will Ferrell

Έλα Barbie, πάμε για πάρτι! Η πιο παράξενη, πιο τρελή ταινία του 2023 δίνει τη Margot Robbie ως τη διάσημη κούκλα Mattel και τον Ryan Gosling ως τον κυνηγό αρσενικό σύντροφό της Ken. Η Γκρέτα Γκέργουιγκ (Little Women) σκηνοθετεί – και αφού οι φωτογραφίες των ροζ ντυμένων σταρ της στα γυρίσματα έγιναν viral, φαίνεται ότι η αποστολή έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.

Video Url

 

 

Magic Mike's Last Dance
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Φεβρουαρίου
Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Salma Hayek, Caitlin Gerard

Επτά χρόνια μετά το Magic Mike XXL , ο αγαπημένος άντρας στρίπερ επιστρέφει για περισσότερο χτύπημα και τρόχισμα. Ο Channing Tatum επιστρέφει για αυτήν την τριλογία - πιο κοντά, μαζί με τον Steven Soderbergh, ο οποίος σκηνοθέτησε το πρωτότυπο του 2012, για μια ιστορία με φόντο το Λονδίνο που βλέπει τον Mike να ενορχηστρώνει ένα μιούζικαλ.

Video Url

 

Next Goal Wins
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Απριλίου
Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Kaimana, Will Arnett

Καθυστέρησε πολύ – γυρίστηκε στο τέλος του 2019 – η αναμονή θα πρέπει να αξίζει τον κόπο για την κωμωδία του Taiki Waititi για την αμερικανική ποδοσφαιρική ομάδα της Σαμόα – τη χειρότερη διεθνή ομάδα όλων των εποχών, που έχασε 31-0 από την Αυστραλία. Ο Michael Fassbender παίζει τον προπονητή που έρχεται να τους εκπαιδεύσει.

 

Rye Lane
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: David Jonsson, Vivian Oparah, George Taylor

Μια ρομαντική ταινία από το νότιο Λονδίνο από τον ντεμπούτο σκηνοθέτη Ρέιν Άλεν Μίλερ, που βλέπει τον Ντέιβιντ Τζόνσον και τη Βίβιαν Οπαράχ του Industry ως δύο άτομα που συναντιούνται σε μια γκαλερί μετά από κακούς χωρισμούς . Κάνει την υπόκλιση του ακόμη και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον Ιανουάριο.

 

Maestro
Ημερομηνία κυκλοφορίας: TBC
Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Maya Hawke

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ μετά το A Star Is Born έρχεται σε με μια άλλη μουσική ταινία, αυτή τη φορά μια βιογραφική ταινία του θρυλικού συνθέτη του Μπρόντγουεϊ, Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, με την υποστήριξη του Netflix, ο οποίος έγραψε το West Side Story . Με τον Κούπερ να παίζει επίσης τον Μπέρνσταϊν, η ιστορία επικεντρώνεται στον γάμο του με την ηθοποιό Felicia Montealegre (Carey Mulligan).

 

Priscilla
Ημερομηνία κυκλοφορίας: TBC
Πρωταγωνιστούν: Jacob Elordi, Cailee Spaeny, R Austin Ball

Βασισμένο στα απομνημονεύματα της Priscilla Presley, Elvis and Me, η Sofia Coppola δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Mare of Easttown της Cailee Spaeny. Μαζί της είναι ο Jacob Elordi του Euphoria, ο οποίος θα υποδυθεί τον Elvis.

 

Napoleon
Ημερομηνία κυκλοφορίας: TBC
Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim

Την τελευταία φορά που ο Joaquin Phoenix και ο σκηνοθέτης Ridley Scott συνεργάστηκαν, το αποτέλεσμα ήταν το βραβευμένος με Όσκαρ Ρωμαϊκό έπος, Gladiator. Τώρα ο Φοίνιξ αντιμετωπίζει το σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η Vanessa Kirby είναι η αυτοκράτειρά του Joséphine, ενώ ο Scott θα δώσει έξι μεγάλες μάχες. 

 

Heart Of A Lion
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: Khris Davis, Forest Whitaker, Sullivan Jones

Ο θρυλικός πυγμάχος, διορισμένος υπουργός και προμηθευτής ηλεκτρικών σχαρών, ο Τζορτζ Φόρμαν είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα, κάτι που θα πρέπει να κάνει αυτή τη βιογραφική ταινία μια συναρπαστική διαδρομή. Ο Khris Davis της Ατλάντα υποδύεται τον Foreman, τον δύο φορές πρωταθλητή βαρέων βαρών που αντιμετώπισε τον Muhammad Ali (Sullivan Jones) στο «Rumble in the Jungle».

 

Animation

Spider-Man: Across The Spider-Verse
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Ιουνίου
Πρωταγωνιστούν: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

Ο έφηβος γυμνασίου Miles Morales (Shameik Moore) επιστρέφει στη δράση για αυτό το σίκουελ του λαμπρού Into The Spider-Verse, του κινουμένου σχεδίου που άνοιξε τις εναλλακτικές πραγματικότητες της Marvel. Το πρώτο από ένα δύο μέρος, αυτό βλέπει τον Miles και την Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) εναντίον του The Spot (Jason Schwartzman).

Video Url

 

 

The Super Mario Bros. Movie
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day

Ο Ιταλός υδραυλικός της Nintendo δεν τα πήγε καλά στους κινηματογράφους. Αλλά αυτό το animation CG βλέπει τον Chris Pratt να φωνάζει τον Mario, καθώς μπαίνει στο Mushroom Kingdom. Ο Charlie Day συμπρωταγωνιστεί ως αδελφός Luigi, σε μια ταινία που προέρχεται από το Illumination, το στούντιο πίσω από τα Minions.

Video Url

 

*Όλες οι ημερομηνίες κυκλοφορίας είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο