15 ταινίες που πρέπει να δούμε το 2023 (Μέρος Α')

Ο κινηματογράφος είχε μια ανώμαλη πορεία το 2022, παρά το γεγονός ότι το Top Gun 's Maverick πετούσε για να σώσει το box office. Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι: το Χόλιγουντ στοιβάζει όλες τις μάρκες του στη μεγάλη οθόνη για την επόμενη χρονιά. Από την Barbie μέχρι το Indy, από τη Wonka μέχρι το Wick, έρχονται μερικές σοβαρά διασκεδαστικές ταινίες.

 

Bangin’ blockbusters
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιουνίου
Πρωταγωνιστούν: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge

Το Indy επέστρεψε για μια τελευταία περιπέτεια. Το μεγαλύτερο μέρος λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του διαστημικού αγώνα της δεκαετίας του 1960. Ο Μαντς Μίκελσεν συμμετέχει επίσης ως κακός πρώην Ναζί , ότι καλύτερο!

Video Url

 

Dune: Μέρος Δεύτερο
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου
Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh

Η υπέροχη επιστημονική φαντασία του Denis Villeneuve το 2021 μας έφερε το πρώτο μισό του εμβληματικού βιβλίου του Frank Herbert. Τώρα έρχεται το δεύτερο μέρος . Στο αρχικό καστ, με επικεφαλής τον εκδικητικό δούκα του Timothée Chalamet, Paul Atreides, πλαισιώνουν οι Florence Pugh, Christopher Walken, Léa Seydoux και ο ίδιος ο Elvis, Austin Butler .

John Wick: Κεφάλαιο 4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

Ο δολοφόνος του Κιάνου Ριβς επιστρέφει για περισσότερες μάχες κουνγκ-φου στο 4ο κεφάλαιο που ταξιδεύει την οδύσσεια επιβίωσής του σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Θα αντιμετωπίσει τον Κινέζο σταρ της δράσης Donnie Yen.

Video Url

 

 

Fast X
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Μαΐου
Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Jason Momoa, Brie Larson

Υπήρξαν ανωμαλίες στο δρόμο σε αυτή τη δέκατη ταινία F&F , ειδικά όταν έφυγε ο σκηνοθέτης Τζάστιν Λιν. Αλλά τα αστέρια της λίστας A συνεχίζουν να εμφανίζονται, με τον Jason Momoa να υπογράφει ως το τελευταίο έγκλημα που θα αντιμετωπίσει τον Dom Toretto του Vin Diesel. Ο προϋπολογισμός φέρεται να ανέρχεται στα 340 εκατομμύρια δολάρια. Ναι!

 

Wonka
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Δεκεμβρίου
Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet, Sally Hawkins, Rowan Atkinson

Ο Timothée Chalamet ακολουθεί τους Gene Wilder και Johnny Depp ως ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί τον μαγικό ιδιοκτήτη εργοστασίου σοκολάτας του Roald Dahl. Εδώ, είναι ο νεαρός Wonka, σε μια ιστορία προέλευσης που σκηνοθετεί ο Paul King του Paddington , ο κύριος του feelgood fare. Ο μαέστρος των κόμικς Ρόουαν Άτκινσον πρωταγωνιστεί επίσης σε έναν άκρως απόρρητο ρόλο.

 

Creed III
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: Michael B. Jordan, Jonathan Majors, Tessa Thompson

Κάνοντας το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ξαναγλιστράει στα γάντια για να παίξει τον πρωταθλητή πυγμάχο Adonis Creed σε αυτό το spin-off του Rocky.  Αυτή η ιστορία, για τον παλιό φίλο του Rocky,  Adonis (τον οποίο υποδύεται ο Τζόναθαν Μέιτζορς) φαίνεται αρκετά βαριά.

Video Url

 

 

Mission Impossible – Dead Reckoning: Μέρος 1
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Ιουλίου
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Haley Atwell

Το teaser τρέιλερ είναι γεμάτο τρελή δράση, από το ήδη διάσημο ποδήλατο του Cruise...!

Video Url

 

 

Superhero stunners
Guardians of the Galaxy Volume 3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαΐου
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Will Poulter, Zoe Saldaña

Ο απολυμένος σκηνοθέτης James Gunn αναλαμβάνει το τιμόνι για αυτήν την τρίτη έξοδο για τους Guardians της Marvel , ενώνοντας ξανά τον Star-Lord του Chris Pratt και τη συμμορία για περισσότερες περιπέτειες με εξωγήινους. Αυτή τη φορά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Adam Warlock του Will Poulter.

Video Url

 

 

Ant-Man and The Wasp: Quantumania
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου
Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Evangeline Lily, Jonathan Majors

Ο μικροσκοπικός Avenger του Paul Rudd, επιστρέφει στο μικροσκοπικό Quantum Realm, όπου θα βρει τον μέγα κακό, τον Kang the Conqueror (Jonathan Majors) και έναν κόσμο πιο παραισθησιογόνο από τον The Μαγικός κυκλικός κόμβος . Ο ever-game Bill Murray κάνει επίσης το ντεμπούτο του στο MCU.

Video Url

 

The Marvels
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Ιουλίου
Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani

 η Carol Danvers της Brie Larson ενώνεται με την Kamala Khan ( Iman Vellani ) – γνωστή και ως Mrs. Marvel – και τη Monica Rambeau (Teyonah Parris) της WandaVision. Αυτή είναι μια σοβαρή δύναμη κοριτσιών! Η Nia DaCosta, η οποία έπαιξε το περσινό ριμέικ του Candyman, κάνει τα γυρίσματα, ενώ ο Zawe Ashton των Fresh Meat συμπρωταγωνιστεί ως ένας μυστήριος κακός.

 

Blue Beetle
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Αυγούστου
Πρωταγωνιστούν: Xolo Maridueña, Bruna Marquezine, Susan Sarandon

Ο Xolo Maridueña του Cobra Kai βρίσκεται μπροστά σε αυτήν την τελευταία ταινία της DC Extended Universe, υποδύοντας τον Jaime Reyes, έναν έφηβο που συγχωνεύεται με ένα εξωγήινο σκαθάρι. Ο Maridueña είναι ο πρώτος Λατίνος πρωταγωνιστής σε μια ιστορία υπερήρωων και θα παλέψει με τη μία και μοναδική Susan Sarandon, ως Victoria Kord.

 

Kraven The Hunter
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου
Πρωταγωνιστούν: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Abbott, Ariana DeBose

Αφού τα spinoffs του Spider-Man της Sony παρουσίασαν τους Venom και Morbius, έρχεται άλλος ένας κακός. Στα κόμικς, ο κυνηγός μεγάλων παιχνιδιών Kraven προσπάθησε να παγιδεύσει τον διάσημο web-slinger της Marvel, αλλά αυτό υπόσχεται μια διαφορετική κλίση. Φρέσκος από τη μάχη με τον Μπραντ Πιτ στο Bullet Train, ο Aaron Taylor-Johnson θα δώσει την καλύτερη ανατολικοευρωπαϊκή προφορά του για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ναι!

TÁR
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Ιανουαρίου
Πρωταγωνιστούν: Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant

Ήδη αγαπημένη της κριτικής, αυτή η ιστορία μετά το MeToo για την κακοποίηση κέρδισε την Κέιτ Μπλάνσετ καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Τώρα ο ρόλος της ως μαέστρος Lydia Tár την έχει κάνει πρωτοπόρο στα Όσκαρ, σε μια σχολαστική, αριστοτεχνική βαθιά βουτιά στον κόσμο της κλασικής μουσικής από τον Todd Field ( In The Bedroom ).

Video Url

 

Η φάλαινα
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Φεβρουαρίου
Πρωταγωνιστούν: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau

Μετά την εξερεύνηση του εθισμού στα ναρκωτικά στο Requiem For A Dream, το τελευταίο του Darren Aronofsky καταπιάνεται με το θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter για έναν παχύσαρκο, πολύφαγο δάσκαλο λογοτεχνίας (Brendan Fraser, σε μια συντριβή ψυχής) απελπισμένος να επανασυνδεθεί με την κόρη του ( Stranger Things ' Sadie Sink). Ο Αρονόφσκι αναζωογόνησε την καριέρα του Μίκυ Ρουρκ με το The Wrestler, τώρα είναι η σειρά του Fraser.

Video Url