Σας έχει τύχει; Ο Γάμος του Καλύτερού μου Φίλου (My Best Friend’s Wedding)

Ο Γάμος Του Καλύτερού Μου Φίλου (αγγλικά: My Best Friend's Wedding) είναι αμερικανική αισθηματική κωμωδία παραγωγής 1997 σε σκηνοθεσία Πι Τζέι Χόγκαν. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Κάμερον Ντίαζ και Ρούπερτ Έβερετ. Όταν ο κολλητός της Τζούλιαν, Μάικλ, της λέει ότι παντρεύεται, η ίδια συνειδητοποιεί ότι τον αγαπάει και αποφασίζει να πάει να τον βρει και να σταματήσει το γάμο.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 20 Ιουνίου 1997. Απέσπασε κυρίως καλές κριτικές ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 299,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έλαβε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Μουσικής και τρεις για Χρυσή Σφαίρα.

Η Τζούλιαν Πότερ, μια 27χρονη κριτικός φαγητού από τη Νέα Υόρκη, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον κολλητό της φίλο Μάικλ Ο' Νιλ. Στο κολέγιο, οι δύο φίλοι είχαν κάνει συμφωνία ότι αν κανένας τους μέχρι τα 28 τους χρόνια δεν είχε παντρευτεί, θα παντρεύονταν μεταξύ τους. Τέσσερις ημέρες πριν κλείσει τα 28, ο Μάικλ της λέει ότι πρόκειται να παντρευτεί την Κίμπερλυ Γουάλας, μια 20χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, που προέρχεται από πλούσια οικογένεια.

 

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες
Τζούλια Ρόμπερτς στο ρόλο της Τζούλιαν Πότερ
Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ στο ρόλο του Μάικλ Ο' Νιλ
Κάμερον Ντίαζ στο ρόλο της Κίμπερλυ Γουάλας
Ρούπερτ Έβερετ στο ρόλο του Τζορτζ Ντόουνς
Φίλιπ Μπόσκο στο ρόλο του Γουόλτερ Γουάλας
Μ. Έμετ Γουόλς στο ρόλο του Τζο Ο' Νιλ
Ρέιτσελ Γκρίφιθς στο ρόλο της Σαμάνθα Νιουχάουζ
Κάρρυ Πρέστον στο ρόλο της Μάντυ Νιουχάουζ
Κρίστοφερ Μάστερσον στο ρόλο του Σκόττυ Ο' Νιλ

Video Url

 

Video Url