Κριτική του sequel «Glass Onion: A Knives Out Mystery»

Photo John Wilson/Netflix © 2022


 

«Glass Onion: A Knives Out Mystery»
6/10

Βαρετή η συνέχεια του Knives Out (2019). Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Rian Johnson (1973) στρέφεται προς τη γενιά των 30άρηδων, προσπαθώντας να δημιουργήσει σασπένς από την ιστορία διεκδίκησης της πατρότητας ενός νέου είδους ενέργειας. Η χρήση επιστημονικής ορολογίας συντελεί στο ακαταλαβίστικο του πρώτου 30λεπτου. Παρά το αξιόλογο καστ αργείς να μπεις στο πνεύμα της ιστορίας και δυστυχώς τα ταλέντα των ηθοποιών μένουν ανεκμετάλλευτα.

Η Kathryn Hahn υποδύεται επιδερμικά την αδίστακτη πολιτικό. Η Kate Hudson απορείς αν παίζει κάποιο ρόλο ή μία καρικατούρα της διάσημης μητέρας της. Ο Edward Norton καταφεύγει σε απλοϊκές μούτες. Ο Daniel Craig απεκδύεται πετυχημένα το χαρακτήρα του James Bond, χωρίς όμως η απόδοσή του να περιέχει βάθος. Ο Leslie Odom Jr. δεν κατάλαβα μέχρι τέλους ποιον ήρωα προσπαθεί να αποτυπώσει. Ο - από Ελληνίδα και ομοφυλόφιλη μάνα - Dave Bautista αποτελεί την απαραίτητη macho προσθήκη.

Κερδισμένη βγαίνει η Janelle Monae, η οποία αντιμετωπίζει με δυναμισμό τις προκλήσεις, που της επιβάλλει το σενάριο. Η ταινία σε συμπαραγωγή Νίκου Καραμίγκιου γυρίστηκε στο Πόρτο Χέλι, στις Σπέτσες και στο Βελιγράδι. Τη μουσική υπογράφει ο Nathan Johnson, και ακούγονται - μεταξύ άλλων - τραγούδια των David Bowie (Star, Starman), Nat King Cole (Mona Lisa), The Beatles (Glass Onion).

Trivia: 
-    Από τα πολλά cameos ξεχωρίζουν αυτά των Stephen Sondheim και Angela Lansbury.
-    Στα θετικά του φιλμ το coming-out του ήρωα, που υποδύεται ο Daniel Craig, που συγκατοικεί με το σύζυγό του Hugh Grant.

Η ταινία παίζεται ήδη στο Netflix.

Video Url