Hugo μια 'τρυφερή' ταινία

Το Hugo είναι αμερικανική ταινία περιπέτειας φαντασίας, παραγωγής του 2011, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε. Το σενάριο έγραψε ο Τζον Λόγκαν και είναι βασισμένο στο βιβλίο "The Invention of Hugo Cabret" του Μπράιαν Σέλζνικ. Η ταινία διηγείται την ιστορία του Χιούγκο, ενός αγοριού που ζει μόνος του στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare Montparnasse του Παρισιού. Πρωταγωνιστούν οι Άσα Μπάτερφιλντ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπάρον Κόεν, Έμιλι Μόρτιμερ, Ρέι Γουίνστον, Τζουντ Λο και Κρίστοφερ Λι.

Αποτελεί την πρώτη ταινία του Σκορσέζε γυρισμένη σε 3D και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 23 Νοεμβρίου 2011. Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας και έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία, κερδίζοντας πέντε στις τεχνικές κατηγορίες.

Πλοκή
Ο Χιούγκο Καμπρέ είναι ένα ορφανό αγόρι που ζει μια μυστική ζωή μέσα στο κεντρικό ρολόι του Παρισιού. Στην πορεία θα ζήσει μια μαγική και μυστήρια περιπέτεια, θα γνωρίσει ένα κορίτσι, έναν αυστηρό ιδιοκτήτη ενός καταστήματος παιχνιδιών και ένα ρομπότ.

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες
Άσα Μπάτερφιλντ στο ρόλο του Χιούγκο Καμπρέ
Κλόι Γκρέις Μορέτζ στο ρόλο της Ιζαμπέλ
Μπεν Κίνγκσλεϊ στο ρόλο του Ζωρζ Μελιέ
Σάσα Μπάρον Κόεν στο ρόλο του Επιθεωρητή Γκουστάβ
Τζουντ Λο στο ρόλο του πατέρα του Χιούγκο
Κρίστοφερ Λι στο ρόλο του Κυρίου Λαμπίς
Έλεν Μακρόρι στο ρόλο της Μαμά Ζιν
Μάικλ Στούλμπαργκ στο ρόλο του Ρενέ Ταμπάρ
Μάρκο Απόντε στο ρόλο του Ζουλιέν Καρέτ
Έμιλι Μόρτιμερ στο ρόλο της Λιζέτ
Ρέι Γουίνστον στο ρόλο του Κλοντ Καμπρέ
Φρανς ντε λα Τουρ στο ρόλο της Μαντάμ Εμίλ
Ρίτσαρντ Γκρίφιθς στο ρόλο του Κυρίου Φρικ
Εμίλ Λέιγκερ στο ρόλο του Τζάνγκο Ράινχαρντ

Video Url

 

Video Url