Τζο Πέσι για Μακόλεϊ Κάλκιν στο «Home Alone 2»: Έπαθα σοβαρά εγκαύματα τότε

O διάσημος ηθοποιός Τζο Πέσι μιλώντας για την εποχή που γύριζε το «Home Alone Lost in Ne York» και θυμήθηκε ότι έπαθε σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια μιας από τις αξέχαστες σκηνές της ταινίας διακοπών.

«Εκτός από τα αναμενόμενα χτυπήματα, τους μώλωπες και τους γενικούς πόνους που θα συνδέατε με αυτό το συγκεκριμένο είδος σωματικού χιούμορ, έπαθα σοβαρά εγκαύματα στην κορυφή του κεφαλιού μου κατά τη διάρκεια της σκηνής όπου το καπέλο του Χάρι παίρνει φωτιά», δήλωσε ο Πέσι στο People. «Ήμουν αρκετά τυχερός που είχα επαγγελματίες κασκαντέρ να κάνουν τα πραγματικά βαριά ακροβατικά» πρόσθεσε.

Video Url

 

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η συνέχεια του Home Alone, με τον Πέσι να πρωταγωνιστεί στις δύο πρώτες ταινίες. Όταν ρωτήθηκε αν θα επέστρεφε για άλλη μια συνέχεια του franchise, δεν ήταν τόσο σίγουρος αν η μαγεία θα μπορούσε να αποτυπωθεί ξανά. «Αν και ποτέ δεν λες ποτέ, νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να επαναλάβουμε όχι μόνο την επιτυχία αλλά και τη συνολική αθωότητα των πρωτότυπων ταινιών», δήλωσε. «Είναι μια διαφορετική εποχή τώρα- οι συμπεριφορές και οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει μέσα σε 30 χρόνια».

 

Μιλώντας στον κωμικό Άλεξ Μπούκερ ο συμπρωταγωνιστής του Ντάνιελ Στερν ισχυρίζεται ότι ο Πέσι ήθελε πραγματικά να σιγουρευτεί ότι ο πρωταγωνιστής Μακόλει Κάλκιν θα φοβόταν στην ταινία και είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να εκφοβίσει τον νεαρό, ο οποίος ήταν μόλις 10 ετών τότε.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν ο πρώτος που προτάθηκε για το ρόλο του κακού Χάρι, τον οποίο και απέρριψε, όπως και ο Τζον Λόβιτζ. Στη συνέχεια, ο Τζο Πέσι είπε το ναι και έκανε τον ρόλο πραγματικά δικό του. Μπόνους διασκεδαστικό γεγονός: Ο χαρακτήρας είναι ένας μικρός φόρος τιμής στον Όρσον Γουέλς, καθώς πρόκειται για το όνομα του χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Γουέλς στο «The Third Man» της Κάρολ Ριντ.