O Kevin Spacey επιστρέφει σε καινούργιο ρόλο μετά τις δικαστικές του περιπέτειες

Copyright Instagram @houseofcards

Ο αμερικανός ηθοποιός θα χαρίσει την φωνή του στο βρετανικό indie θρίλερ, Control.

Παρότι κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από αρκετούς άνδρες, ο Kevin Spacey έχει κλείσει έναν ρόλο σε μια νέα ταινία. Η είδηση έρχεται αφού κρίθηκε ότι δεν είναι υπόχρεος αποζημίωσης, μετά από την επίμαχη αγωγή από τον Anthony Rapp, του οποίου οι κατηγορίες εναντίον του Kevin Spacey ήταν οι πρώτες που έγιναν γνωστές.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Variety, ο Kevin Spacey έχει κλείσει τον ρόλο του στο Control, ένα θρίλερ της βρετανικής ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής Cupsogue Pictures. Σε σενάριο και σκηνοθεσία της Gene Fallaize, η ταινία ακολουθεί τη Stella Simmons (Lauren Metcalfe), μια υπουργό της βρετανικής κυβέρνησης που έχει συνάψει σχέση με τον πρωθυπουργό (Mark Hampton). Ο Kevin Spacey υποδύεται έναν τρομοκράτη που γνωρίζει το μυστικό και παγιδεύει το self-driving αυτοκίνητό της, εγκλωβίζοντας την Simmons στους δρόμους του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το Variety, ο Kevin Spacey θα ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του αυτή την εβδομάδα, ενώ τα γυρίσματα του Control θα γίνουν τον επόμενο χρόνο. Σε μια δήλωσή της, η Gene Fallaize δεν έδωσε σημασία στις κατηγορίες του Spacey, αποκαλύπτοντας ότι έγραψε τον ρόλο της φωνής έχοντας κατά νου τον ηθοποιό. «Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας», είπε η Fallaize. «Πέρα από την προσωπική του ζωή - είναι κάτι που δεν μπορώ να σχολιάσω και δεν γνωρίζω - είναι μια ευκαιρία να συνεργαστώ με έναν από τους σπουδαίους ηθοποιούς».

Το 2017, ο Rapp, ένας συνάδελφος ηθοποιός, κατηγόρησε τον Kevin Spacey ότι προέβει σε επιθετικές σεξουαλικές ενέργειες απέναντί του, όταν ο Rapp ήταν 14 ετών και ο Kevin Spacey ήταν 26 ετών. Αμέσως μετά ο Kevin Spacey ζήτησε συγγνώμη από τον Rapp, ενώ την επόμενη μέρα αποκάλυψε ότι ήταν ίδιος ομοφυλόφιλος, μια κίνηση η οποία θεωρήθηκε ως αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Αργότερα δήλωσε ότι το γεγονός δεν συνέβη ποτέ και ένας εκδότης του είχε συμβουλέψει να ζητήσει τη συγγνώμη. Ο Rapp απαιτούσε 40 εκατομμύρια δολάρια στην αγωγή του, η οποία έκλεισε τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Ο Kevin Spacey έχει άλλα νομικά προβλήματα να ανησυχεί παρά το γεγονός ότι κέρδισε την υπόθεση του Rapp. Νωρίτερα αυτό το μήνα, αντιμετώπισε άλλες επτά κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε αντιμετωπίσει άλλες τέσσερις τον Μάιο. Επίσης, εξακολουθεί να χρωστάει στην παραγωγό εταιρία του House of Cards, MRC περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση από τότε που απολύθηκε από την εκπομπή η οποία αναγκάστηκε να ξαναγράψει την τελευταία σεζόν.