Ο Harrison Ford θα αντιμετωπίσει διαστημικούς Ναζί στο Indiana Jones 5

Wikimedia Commons / John Griffiths

Ο Harrison Ford θα αντιμετωπίσει έναν γνώριμο αντίπαλο στο επερχόμενο πέμπτο επεισόδιο της σειράς ταινιών Indiana Jones. Σύμφωνα με το περιοδικό Empire, ο ακόμα ανεπίσημος τίτλος Indiana Jones 5, θα ρίξει στην μάχη τον part-time καθηγητή αρχαιολογίας εναντίον των Ναζί — αυτή τη φορά στη δεκαετία του 1960.

Μεταξύ άλλων , αποκαλύφθηκε ότι η πλοκή του Indiana Jones 5 θα επικεντρωθεί γύρω από τον διαστημικό αγώνα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης το 1969. Αν και δεν είναι σαφές πώς ακριβώς ο χαρακτήρας του Ford συμμετείχε στον ανταγωνισμό του ψυχρού πολέμου, ο συν-σεναριογράφος Jez Butterworth δήλωσε, «Είναι ιστορικό γεγονός ότι το πρόγραμμα αποστολής διαστημοπλοίου στην σελήνη υλοποιήθηκε με την βοήθεια από αρκετούς πρώην Ναζί. Το ερώτημα είναι πόσο πρώην είναι αυτοί οι Ναζί».

 

Φαίνεται ότι ο Indy θα προσπαθήσει να αποδώσει δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας το θρυλικό του μαστίγιο και φορώντας την χαρακτηριστική του Fedora ενάντια στον Voller, τον βασικό κακό τον οποίο υποδύεται ο Mads Mikkelsen Ο ρόλος του Mikkelsen βασίζεται στον ναζιστή επιστήμονα Wernher von Braun ο οποίος κατέληξε να γίνει μηχανικός στη NASA. Ο Mads Mikkelsen μίλησε για τα κίνητρα του χαρακτήρα του, δηλώνοντας: «Είναι ένας άνθρωπος που θα ήθελε να διορθώσει μερικά από τα λάθη του παρελθόντος… Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζεις. Θα ήθελε πολύ να το αποκτήσει αυτό. Ο Indiana Jones επίσης θέλει να το πάρει και αυτός στα χέρια του. Και έτσι, έχουμε μια ιστορία».

Το trailer παρουσίασε επίσης τον Klaber τον οποίο υποδύεται ο  Boyd Holbrook από την σειρά του Netflix Narcos, τον οποίο ο ηθοποιός αποκαλεί «το τσομπανόσκυλο του Mads, και μάλιστα τρελό». Συμμετέχει σε μια κομβική σκηνή δράσης που περιλαμβάνει την παρέλαση του Apollo 11 το 1969 στη Νέα Υόρκη.

 

Το Indiana Jones 5 έχει προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους στις 30 Ιουνίου 2023, μετά από αρκετές καθυστερήσεις. Θα είναι η πρώτη ταινία της σειράς που δεν σκηνοθετείται από τον Steven Spielberg, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον James Mangold το 2020. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Phoebe Waller-Bridge καθώς και ο Antonio Banderas  σε άγνωστο ακόμα ρόλο.

Video Url

 

 
 
-->