Δεν μασάει τα λόγια του ο Tarantino: «Η χειρότερη περίοδος του Hollywood»

Wikimedia Commons / Gage Skidmore

Ο Quentin Tarantino λέει ότι η τρέχουσα κινηματογραφική εποχή είναι «η χειρότερη στην ιστορία του Hollywood», χωρίς να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τις δεκαετίες του 1950 και του 1980.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του The Video Archives Podcast μαζί με τον Roger Avary, ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction τα έβαλε με τις ταινίες του σήμερα, καθώς και εκείνες της δεκαετίας του 1980 και του 1950.

«Αν και η δεκαετία του '80 ήταν η εποχή που μάλλον είδα περισσότερες ταινίες στη ζωή μου από ποτέ - τουλάχιστον όσον αφορά το να πηγαίνω στον κινηματογράφο - πιστεύω ότι ο κινηματογράφος της δεκαετίας του '80 είναι, μαζί με τη δεκαετία του '50, η χειρότερη εποχή στην ιστορία του Hollywood. Συγκρίνεται μόνο με την τρέχουσα εποχή», είπε.

Ωστόσο, ο Quentin Tarantino συνέχισε λέγοντας ότι οι πολλές κακές ταινίες έχουν δώσει ένα πλεονέκτημα «στις ταινίες που δεν συμμορφώνονται, σε αυτές που ξεχωρίζουν από το πλήθος».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο σκηνοθέτης επέκρινε ιδιαίτερα τις ταινίες της Marvel και εξήγησε γιατί δεν θα σκηνοθετούσε ποτέ μία.

«Πρέπει να είσαι μισθωτός για να κάνεις αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι μισθωτός. Δεν ψάχνω για δουλειά», είπε τότε στους Los Angeles Times.

Ο Tarantino είχε δηλώσει προηγουμένως ότι έδινε «πόλεμο για ταινίες» ενάντια στο franchise της Marvel το 2020.

Είπε: «Από όσο μπορώ να δω, το εμπορικό προϊόν που ανήκει στους κολοσσούς, τα έργα που όλοι γνωρίζουν και έχουν στο DNA τους, είτε είναι τα Marvel Comics, το Star Wars, ο Godzilla και ο James Bond, αυτές οι ταινίες ποτέ δεν είχαν καλύτερη χρονιά από πέρυσι [2019]. Θα έπρεπε να ήταν η χρονιά που η παγκόσμια κυριαρχία τους θα είχε ολοκληρωθεί. Αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

«Βγήκαν πολλές πρωτότυπες ταινίες και απαιτούσαν να τις δεις στις αίθουσες. Αυτό κατέληξε να γίνει μια πραγματικά, πολύ δυνατή χρονιά».

Ο Martin Scorsese, ο Ridley Scott και ο Francis Ford Coppola έχουν και οι τρεις τους ασκήσει κριτική σε διάφορες σύγχρονες superhero ταινίες όπως αυτές της Marvel.