Ο Warren Beatty καταγγέλλεται για βιασμό από γυναίκα όταν ήταν ανήλικη

Ο Warren Beatty μηνύθηκε από μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός φέρεται να την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του το 1973, όταν ήταν ανήλικη.

 

Η γυναίκα - η Kristina Charlotte Hirsch, η οποία ζει τώρα στη Λουιζιάνα - κατέθεσε τη Δευτέρα την αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, υποστηρίζοντας ότι γνώρισε τον ηθοποιό σε ένα κινηματογραφικό πλατό, όπου εκείνος έδειξε στην τότε έφηβη «αδικαιολόγητη προσοχή».

 

Η Hirsch ισχυρίστηκε ότι ο Beatty, που σήμερα είναι 85 ετών, σχολίαζε «επανειλημμένα την εμφάνισή της» και της έδωσε ακόμη και τον αριθμό του τηλεφώνου του.

 

Σύμφωνα με την Hirsch, ο Beatty φέρεται να της τηλεφώνησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς, την έπαιρνε μαζί του σε βόλτες με το αυτοκίνητο, προσφέρθηκε να τη βοηθήσει με τα μαθήματά της και την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο που ζούσε.

 

Η Hirsch, η οποία ήταν 14 και 15 ετών τότε, κατηγόρησε επίσης τον Beatty, ο οποίος τότε ήταν περίπου 35 ετών, ότι της μίλησε αρκετές φορές «για να χάσει την παρθενιά της».

 

Ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποίησε τη θέση και την ιδιότητά του ως ενήλικας και κινηματογραφικός αστέρας του Χόλιγουντ για να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του στοματικού σεξ, των προκαταρκτικών και τελικά της πλήρους σεξουαλικής επαφής ενώ ήταν ανήλικη».

 

Η Hirsch κατηγόρησε τον Beatty για βιασμό και περιέγραψε την συμπεριφορά του ως «καταπιεστική, κακόβουλη και κατάπτυστη, καθώς ήταν σκόπιμη και έγινε με συνειδητή περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας της».

 

Η Hirsch δήλωσε ότι «αρχικά ενθουσιάστηκε» από την προσοχή του Beatty και πίστευε ότι οι δύο τους είχαν ρομαντική σχέση. Τέλος, ζητά αποζημίωση για ψυχολογική, διανοητική και συναισθηματική οδύνη, ισχυριζόμενη ότι η φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση οδήγησε σε «προβλήματα εμπιστοσύνης και ελέγχου», καθώς και σε δυσκολία στην αλληλεπίδραση με άτομα σε θέσεις εξουσίας.