Κριτική της νέας ταινίας της Jennifer Lawrence «Causeway» 

«Causeway» 
5,5/10

Εσωτερικής κατανάλωσης το νέο φιλμ με πρωταγωνίστρια την καλή ηθοποιό Jennifer Lawrence (1990).

Τη σκηνοθετεί η – πρωτοεμφανιζόμενη στο σινεμά - Lila Neugebauer (1985) (Maid, 2021). Το σενάριο των Ottessa Moshfegh (1981), Luke Goebel και Elizabeth Sanders αφορά στο νόστο - λόγω ενός εγκεφαλικού τραύματος - της στρατιωτίνας Lynsey (J. Lawrence). Η νέα γυναίκα δε θέλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και όσο επιδιώκει την επιστροφή στη δουλειά της, συστήνεται με το χειρωνάκτη James (Brian Tyree Henry). Οι δύο μοναχικοί άνθρωποι συνδέονται λόγω της ανάγκης εξωτερίκευσης και διαχείρισης του προσωπικού τους τραύματος, που δεν είναι μόνο σωματικό.

Η Jennifer Lawrence παίζει πάνω από τον μέσο όρο και η ματιά της φαντάζει πιο ώριμη από ποτέ. Δείχνει αλλαγμένη στα χρόνια, που μεσολάβησαν από το Mother! (2017). Στο πλάι της ο Brian Tyree Henry του τηλεοπτικού Atlanta φαντάζει πιο αποκαλυπτικός από ποτέ. Την παράσταση κλέβει - ως εργαζόμενη στο κέντρο αποκατάστασης Sharon - η καρατερίστα ηθοποιός Jayne Houdyshell (1953). Δυστυχώς η ταινία δεν εμβαθύνει σε κάποιο από τα θέματα, που αγγίζει. Ασχολείται ακροθιγώς με το τραύμα, με τη σχέση μάνας-κόρης, με τη σχέση Lynsey-James, με τη σχέση της ηρωίδας και του φυλακισμένου αδελφού της. Η δράση τελειώνει τόσο απότομα, που μια μέρα μετά δε θυμάσαι το τέλος της ταινίας.

Trivia: Ακούγονται μεταξύ άλλων τα Gotta Get Away (Harry Krapsho), Mother in Law και Here come the girls (Ernie K. Doe), Blue Monday (Fats Domino), I’m sorry I hurt you (Nat Phillips).

Το φιλμ παίζεται στο Apple TV+.

Video Url