«BROS» (Κριτική)

 

Κριτική της ρομαντικής κομεντί

«BROS»
6/10

Το BROS πλασάρεται από τη Universal ως η πρώτη ρομαντική ταινία, που έγινε από μεγάλο στούντιο για δύο gay, ανδρικούς χαρακτήρες, που ίσως να οδηγηθούν στην αγάπη. Δυστυχώς το μεγάλο εγχείρημα, το οποίο στήριξαν με την εμφάνισή τους οι  Amanda Bearse (Married…With Children), Debra Messing (Will & Grace), Symone (Ru Paul’s Drag Race), Harvey Fierstein (Funny Girl), Bowen Yang & Kenan Thompson (SNL), Amy Schumer (Trainwreck), Kristin Chenoweth (Wicked), Ben Stiller (Zoolander), Seth Meyers (Late Night), δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα. Υπεύθυνος για αυτό ο συμπαραγωγός, συν-σεναριογράφος και πρωταγωνιστής του Billy Eichner (1978).

Ο Eichner (American Horror Story) αρνείται το μέτρο και καταλήγει να καπελώσει τη δημιουργία. Έχοντας το ελεύθερο από το σκηνοθέτη, συμπαραγωγό Nicholas Stoller (1976) (Bad Neighbours) ο Eichner φλυαρεί ακατάπαυστα ως Bobby με σκηνικό την πόλη της Νέας Υόρκης, θυμίζοντας μία ομοφυλόφιλη εκδοχή του Woody Allen. Σαν τον Allen, επιλέγει να έχει δίπλα του έναν πανέμορφο συμπρωταγωνιστή. Ο Thomas Macfarlane υποδύεται τον Aaron, μία καρικατούρα των ρόλων που τον έκαναν γνωστό στο γλυκανάλατο κανάλι Hallmark. Ο Macfarlane ξεχωρίζει ως καλολογικό στοιχείο του φιλμ, καθώς ο ρόλος του Bobby ρουφά όλο τον αέρα, μιας και ο Eichner παρασύρεται από την ανάγκη του να κάνει μία ακτιβιστική κωμωδία. Θετικές οι προθέσεις του, καθώς καταφέρνει να αναφερθεί στο θέμα του αποκλεισμού στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά τελικά προσφέρει μία δημιουργία σαν αυτές, που κοροϊδεύει, δηλ. ένα έργο, που θα μπορούσε να παιχτεί στο Hallmark.

Αδημονεί να χωρέσει όλα τα ταλέντα του στην ταινία, επιδεικνύοντας το νέο του, γυμνασμένο κορμί και την καλή, τραγουδιστική φωνή του. Και τί καλύτερο από το να δεσμευτεί συναισθηματικά ο ήρωάς του με τον εξωτερικά όμορφο Aaron; Το σενάριο φαντάζει διδακτικό και θα ευχαριστήσει όσους ομοφυλόφιλους δεν έχουν παρακολουθήσει άλλες πιο ενδιαφέρουσες και με παρόμοια θεματολογία κινηματογραφικές δημιουργίες. Οι υπόλοιποι θα απογοητευθούν, αν και το φιλμ γεμίζει ευχάριστα δύο βραδυνές ώρες, γιορτάζοντας ανάλαφρα το Halloween ή τα Χριστούγεννα. Μακάρι καλύτερα την επόμενη φορά.

To καστ απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από LGBTQ+ καλλιτέχνες, και συμπεριλαμβάνει
– πλην των πρωταγωνιστών – τους Miss Lawrence (The United States vs. Billie Holiday), TS Madison (The Ts Madison Experience), Dot-Marie Jones (Glee), Monica Raymund (Chicago Fire), Guillermo Diaz (Scandal), Jai Rodriguez (Queer Eye for the Straight Guy, Uncoupled), Guy Branum (The Other Two).

Trivia: - Σε μία σκηνή του έργου εμφανίζεται μία αφίσα της αδελφομάνας Barbra
Streisand από την εποχή των αρχών της δεκαετίας των ‘80’s.

- Μεταξύ άλλων ακούγονται τα τραγούδια: Love is here to stay και When I fall in
love (Nat “King” Cole), Heartbreaker (Mariah Carey), Love and Affection (Joan
Armatrading), Dreaming With a Broken Heart (John Mayer), Turn To Hate (Orville
Peck), Everybody’s free (Kylie Minogue) και She’s like the wind (Patrick Swayze).

Η ταινία κυκλοφορεί στις 3/11/2022 από την Tulip.

Trailer:

Video Url