Ο Γιάννης Πετρίδης στο αφιέρωμα στη Μέριλιν Μονρόε στον «Ήχο Της Οθόνης»

H Μέριλιν Μονρόε στην επικαιρότητα με την ταινία Blonde. 

Με αφορμή τα 96 χρόνια από τη γέννηση της Μέριλιν Μονρόε (1η Ιουνίου 1926), ο Γιάννης Πετρίδης, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, είχε παρουσιάσει στο πλαίσιο της εκπομπής του Kosmos, «Ο ήχος της οθόνης», μία ώρα σε τραγούδια που ερμήνευσε η ίδια η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ στις κινηματογραφικές επιτυχίες της.

Ακούγονται τραγούδια της, που είχαν τεράστια απήχηση, από ταινίες όπως «Μερικοί το προτιμούν καυτό», «Ποτάμι χωρίς επιστροφή», «Στάση Λεωφορείου», «Έλα να αγαπηθούμε» και άλλες. 

 

Ακούστε εδώ το αφιέρωμα: https://www.ertecho.gr/radio/kosmos/show/ixos-tis-othonis/ondemand/127794/o-giannis-petridis-sto-afieroma-sti-merilin-monroe-ston-ixo-tis-othonis-sto-kosmos-05-06-2022/

 

Το Blonde είναι μια αμερικανική μυθιστορηματική βιογραφική δραματική ταινία του 2022  σε σενάριο και σκηνοθεσία του Andrew Dominik , βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2000 της Joyce Carol Oates .

Η ταινία είναι μια μυθιστορηματική λήψη της ζωής και της καριέρας της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέριλιν Μονρό , την οποία υποδύεται η Άνα ντε Άρμας . Στο καστ περιλαμβάνονται επίσης οι Adrien Brody , Bobby Cannavale , Xavier Samuel και Julianne Nicholson .

Μαζί με τη μετατόπιση των αναλογιών διαστάσεων , το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας παρουσιάζεται σε μαύρο και άσπρο . Οι Dede Gardner , Jeremy Kleiner , Tracey Landon, Brad Pitt και Scott Robertson ήταν οι παραγωγοί της ταινίας, η οποία, μετά από μια μακρά περίοδο ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2010, μπήκε στην παραγωγή τον Αύγουστο του 2019 στο Λος Άντζελες.

Η παραγωγή ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021, μετά την πανδημία του COVID-19 το 2020. Η ταινία συγκέντρωσε επίσης διαμάχη και φήμη για το πρωταγωνιστικό cast, το γραφικό σεξουαλικό περιεχόμενο και την ιδιότητα της πρώτης ταινίας με βαθμολογία NC-17 που κυκλοφόρησε μέσω υπηρεσίας ροής. 

Το Blonde έκανε πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ξεκίνησε μια περιορισμένη κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, πριν από τη ροή του στις 28 Σεπτεμβρίου, από το Netflix .

Έλαβε αρνητικές κριτικές από κριτικούς και κοινό. Ενώ οι αξίες παραγωγής του και η ερμηνεία του De Armas έτυχαν γενικής αναγνώρισης, η γραφική απεικόνιση της ζωής της Monroe από τον Dominik επικρίθηκε έντονα ως εκμεταλλευτική και ανήθικη.

Video Url

 

Κάθε Κυριακή 18:00-20:00 ο Γιάννης Πετρίδης παρουσιάζει μία σειρά αφιερωματικών εκπομπών για το Kosmos, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.