Κριτική του σίκουελ «Hocus Pocus 2/ Οι Τρεις Μάγισσες 2»

«Hocus Pocus 2/ Οι Τρεις Μάγισσες 2» 
6,5/10

Η συνέχεια της πρώτης ταινίας κατέφτασε 29 χρόνια μετά - επ’ ευκαιρία του Halloween 2022. Θα ακολουθήσει σε δύο βδομάδες το Halloween Ends με τη Jamie Lee Curtis. Το Hocus Pocus 2 σκηνοθετεί η Anne Fletcher (The Guilt Trip, 7/10, 2012) σε σενάριο της ηθοποιού Jen D’Angelo, η οποία συμμετέχει στο φιλμ με μικρό ρόλο. Η ιστορία φέρει την υπογραφή της D’Angelo, του Blake Harris και του David Kirschner (Hocus Pocus, 6,5/10, 1993), o οποίος έστησε τους χαρακτήρες μετά του Mick Garris.

Το θετικό στο όλο εγχείρημα είναι η επιστροφή των τριών πρωταγωνιστριών στους κεντρικούς ρόλους του φετινού έργου. Οι Bette Midler, Kathy Najimy και Sarah Jessica Parker το διασκεδάζουν. Καταξιωμένες πια και οι τρεις τους, ενώ το 1993 μόνο η Midler ήταν σταρ, δεν έχουν κάτι να αποδείξουν. Σέβονται το camp στοιχείο των ρόλων τους.

Οι Τρεις Μάγισσες είναι πια gay-icons. Διόλου τυχαίο αφού τη Winifred υποδύεται η Bette – Divine – Midler (1945), που αναγνωρίστηκε πρώτα στις gay σάουνες. Οι δημιουργοί τιμούν το ταλέντο της, προσφέροντάς της ένα σύντομο, συγκινητικό μονόλογο. Διόλου τυχαίο αφού τη Mary υποδύεται η Kathy Najimy (1957), γνωστή LGBTQ+ ακτιβίστρια. Διόλου τυχαίο αφού τη Sarah υποδύεται η Sarah Jessica Parker, το style και fashion icon του Sex and the City, που μεγάλωσε γενιές ομοφυλόφιλων. 

Το παιδικό παραμυθάκι αγκαλιάζει την queer κοινότητα με αποκορύφωμα την εμφάνιση των drag-queens Ginger Minj, Kornbread Jete και Kahmora Hall, που ξεπήδησαν από το αισιόδοξο, reality, τηλεπαιχνίδι RuPaul’s Drag Race, αποτυπώνοντας με χιούμορ την drag εκδοχή των αδελφών Sanderson. Στο τέλος αυτής της σκηνής οι τρεις πρωταγωνίστριες διασκευάζουν το One Way Or Another των Blondie, ενώ λίγο αργότερα ένα διαφυλετικό ζευγάρι παρουσιάζεται να παρακολουθεί στην τηλεόρασή του την ταινία του 1993.

Οι σεναριογράφοι προλαβαίνουν να αναφερθούν στο σχολικό εκφοβισμό στις Η.Π.Α., που γίνεται και από ανίδεους, λευκούς, στρέιτ, cisgender άντρες. 

Το καστ εμπλουτίζουν οι ηθοποιοί της κωμικής σειράς Veep Sam Richardson και Tony Hale, αλλά και η Hannah Waddingham των τηλεοπτικών Ted Lasso και Sex Education. Από το προ 30ετίας καστ συμμετέχει και ο Doug Jones. Καλή η Taylor Henderson ως ανήλικη Winifred.

Trivia: 
- Ακούγονται τα τραγούδια Skeleton Sam (LVCRFT), Planet Claire (The B-52’s) και The Witches Are Back.

Το φιλμ παίζεται στο Disney+. 

Trailer:

Video Url