Κριτική της περιπέτειας «Lou»

Κριτική της περιπέτειας
«Lou» 
7/10

Η ιδανική ταινία για βράδυ Σαββάτου στο σπίτι με καλή παρέα. Διαθέτει τη βραβευμένη με Όσκαρ, αγαπημένη πρωταγωνίστρια και συμπαραγωγό Allison Janney (1959), η οποία εμφανίστηκε και στο Tallulah του Netflix το 2016 (8/10). Δίπλα της στέκεται η νεότερη Jurnee Smolett (Lovecraft Country, 2020), που οι μεγαλύτεροι τη γνώρισαν στα έξι της στο τηλεοπτικό Full House.

Τον κύριο αντρικό ρόλο υποδύεται ο αρκούντως ζοφερός Logan Mardhall-Green (Prometheus, 8/10, 2012). Κερασάκι στην τούρτα η συμμετοχή της κόρης των ηθοποιών Lloyd Bateman και Rachel Luttrell, Ridley Asha Bateman (2012).

Την ιστορία σκηνοθετεί η τηλεοπτικών καταβολών Anna Foerster (Criminal Minds). Το σενάριο των Maggie Cohn (The Staircase, 2022) και του πρωτοεμφανιζόμενου Jack Stanley αφορά στο πως μπλέκονται οι σχέσεις μίας μισθώτριας και της εκμισθώτριάς της κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στο Orcas, το μεγαλύτερο από τα νησιά San Juan. Η δράση εκτυλίσσεται στα ‘80’ς και θυμίζει αρκετά τα θρίλερ της δεκαετίας του ’90 Final Analysis (1992) και Hard Rain (1998). 

Η Janney υποδύεται μία τύπισσα με παρελθόν, που κρύβεται πίσω από τη σκληρότητά της. Ο ρόλος της απαιτεί δυναμισμό και αντοχή. Η ηθοποιός ανταποκρίνεται σε ένα ψυχαγωγικό είδος, που μέχρι πριν 30 χρόνια πρωταγωνιστούσαν μόνο άντρες.

Την αλλαγή θεμελίωσε η Meryl Streep στο παρόμοιας θεματικής The River Wild (1994). Καλή η φωτογραφία του Michael McDonough. Προβλέψιμο και ευκολοχώνευτο φιλμ, όπως το σουβλάκι που θα καταναλώσεις, παρακολουθώντας το.

Trivia: Ακούγονται τα τραγούδια των Toto Africa και Hold the Line.

Η ταινία παίζεται στο Netflix.

Video Url