Κριτική της ταινίας τρόμου «Goodnight Mommy»

«Goodnight Mommy» 
5,5/10

Το αμερικάνικο ριμέικ του αυστριακού φιλμ αδικεί την πρωταγωνίστριά του. Η Naomi Watts (1968) - μετά τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Όσκαρ το 2013 για την ερμηνεία της στο The Impossible (2012, 8/10) - δέχεται αναθέσεις διαρκώς για ίδιου τύπου ρόλους. Δυστυχώς όταν οι γυναίκες ηθοποιοί σαρανταρίσουν στο Hollywood υποχρεώνονται να δέχονται ρόλους υποδεέστερους των δυνατοτήτων τους, καθώς θεωρούνται καμμένα χαρτιά για το box office.

Η Watts εμφανίζεται τελευταία σε ρόλους επιβίωσης (Infinite Storm, 5,5/10, 2022), μιας γυναίκας που σώζει το παιδί της (The Desperate Hour, 7/10, 2021), βρίσκοντας ευκαιρία για έναν πιο αισθησιακό τύπο γυναίκας - αν και πενήντα ετών - στην τηλεόραση (Gypsy, 7/10, 2017).

Στο Goodnight Mommy υποδύεται ξανά μια μητέρα, που θα βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις και θα αγωνιστεί, για να σώσει ότι γέννησε. Τη σκηνοθετεί ο άπειρος Matt Sobel, σε σενάριο του πρωτοεμφανιζόμενου στο σινεμά Kyle Warren, ο οποίος βασίζεται στην ιστορία των συνδημιουργών της πρωτότυπης ταινίας Veronika Franz και Severin Fiala. Η Watts το παλεύει, όπως σε όλα τα φιλμς, που πρωταγωνιστεί.

Αυτό δεν φτάνει όμως, αν και διατηρεί ρόλο συμπαραγωγού μετά των Αμερικανών και Αυστριακών δημιουργών. Αυτή η ταινία θα είχε ρόλο ύπαρξης αν ανέβαζε τον πήχη σε σχέση με το φιλμ του 2014. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται, οπότε η κατανάλωση της ταινίας αφορά αποκλειστικά στο αγγλόφωνο, τηλεοπτικό κοινό.

Στο ρόλο των διδύμων ξεχωρίζουν τα αδέλφια Cameron και Nicholas Crovetti (2008), που έγιναν γνωστά από το τηλεοπτικό Big Little Lies (9/10, 2017-19).

Trivia: Ακούγεται το τραγούδι «You Are My Sunshine».

Το φιλμ παίζεται στο Prime Video. 

Video Url